2018-04-04 506 浏览
呢间餐厅有一边系食西餐,另一半边系火锅。我同朋友一齐拣左火锅,因为听闻过呢间火锅唔错。餐牌嘅选择算多,一般火锅嘅配料都有。我地点左个好有特色嘅芝士鸡煲火锅,食完芝士鸡之后,叫店员加汤。唔系加清汤,而系加真正嘅芝士汤!黄色嘅卖相非常吸引,好特别,一食难忘。1)特级雪花肥牛 (⭐⭐⭐⭐⭐):真心推介,大大碟,牛肉好林,放落火锅入边,好快捞起就可以食。浓郁嘅牛肉味放喺芝士汤入边,配搭新鲜,值得一试。2) 手打五宝丸拼盘 (⭐⭐⭐⭐⭐):由五款丸组成,每款两件。有墨鱼丸、虾丸、鱼丸、猪肉丸等等。手打既做法令到啲丸好弹牙爽口。比起平时食开𠮶啲,真系有几大分别。3) 生菜、豆腐、乌冬、贡丸 (⭐⭐⭐⭐💢):通常火锅都会带碟菜,健康丫马。菜嘅味道可以,另外点左蜂蜜豆腐同埋乌冬。豆腐都几滑身,至于乌冬呢,其实谂住作为饱肚之选,留喺最后食就岩晒。仲有贡丸,大概有六件,都几大粒。个人认为手打丸拼盘比较有特色4) 响铃 (⭐⭐⭐⭐💢):响铃好大份,不过记得唔好浸咁耐,大概几秒已经足够㗎啦。响铃吸晒啲芝士汤底好邪恶!餐厅另一个值得推介嘅地方,就系有现场音乐听,乐手演出流行歌曲,观众食嘅时候一边听音乐,乐手亦会

餐牌嘅选择算多,一般火锅嘅配料都有。

芝士汤底

乌冬
贡丸

4) 响铃 (⭐⭐⭐⭐💢):
响铃

餐厅另一个值得推介嘅地方,就系有现场音乐听,乐手演出流行歌曲,观众食嘅时候一边听音乐,乐手亦会同食客有少少交流,感觉唔错。
2018-03-25
芝士汤底