2008-07-30
见到下面位食家系咁弹,咁我都凑o下热闹20-07-2008约四点钟即日订桌,八个人,都有位。问我室内定室外,其实未去过唔知环境,但今日太热,就点都室内一小时后,竟然打番俾我confirm 系咪要桌。可能系规矩啦,所以短时间内都trigger 个confirmation七时入座,睇番室外,其实气氛会唔错,灯光feel因为仲等梗人,所以我o地研究o左成半个钟先叫o野食,hsbc 卡只限散叫所以要计o下数。其间我o地只系怒 refill 冰水 不过无人催我o地落单最后七个人,点o左Tuna Salad - $49呢个样貌似牛肉,以为o黎错问侍应。但几好食Fried Calamari - $45香口o野都无死o既Seafood Pizza - $120呢个正呀,完全无谂过系酥皮底,但上面无乜料Grilled Tenderloin - $112比较难切,牛味嫌唔够Seafood Platter For 1 - $108薯条ok,鱼块几好,虾就可能真系唔太新鲜o既,垫底o既饭无味New York Fish & Chips - $79稳定Seafood Fondue For 2 (w/ cheese
20-07-2008
七时入座,睇番室外,其实气氛会唔错,灯光feel
不过无人催我o地落单
最后七个人,点o左
Tuna Salad - $49
呢个样貌似牛肉,以为o黎错问侍应。但几好食
Fried Calamari - $45
香口o野都无死o既
Seafood Pizza - $120
呢个正呀,完全无谂过系酥皮底,但上面无乜料
Grilled Tenderloin - $112
比较难切,牛味嫌唔够
Seafood Platter For 1 - $108
New York Fish & Chips - $79
稳定
Seafood Fondue For 2 (w/ cheese hotpot) - $171
呢个系重点,跟附o既芝士火锅超得,有蟹籽o系入面。令我o地全场好多其他碟o既o野都插落呢锅芝士度。最后更因为芝士像无限似的,要两客法包(好似$5 or $10 一客),一面芝士,一面蒜蓉牛油清埋佢,超高卡路里吧
Kola Tonic (unlimited refill) - $20 * 3
我咁钟意甜都唔太prefer,虽然无限refill 但成本其实好低。我只饮了两杯,另一人都系两杯,有人就饮o左5杯!但少女侍应仍好愿意一再refill
最后埋单,位位只系$113,抵到烂
忘记鲜味,埋首芝士,自是别有洞天(其实即系唔系食海鲜,哈哈)