2019-01-13
Pizza Hut又出新嘢啦, 呢期系近排好兴嘅咸蛋黄酱所研发嘅Pizza菜式, 而由于近期佢又有呢个芝士火锅推出,搞到真系唔知食边样嘢好,既然谂到头都爆,咁不如就两个都叫晒啦!咸蛋黄酱芝心批-软壳蟹天王今期嘅pizza有两款,一款系万人迷唐扬鸡,另一款就系我哋嗌咗嘅呢一款软壳蟹天王,材料有大虾,软壳蟹,洋葱,青椒,橄榄,鱿鱼同火箭菜。整体上食嘅pizza食落系唔错嘅,蛋黄酱嘅味道都几突出,软壳蟹唔醒, 大虾都够弹牙, 火箭菜甘甘凉凉, 最后系个夹住芝心嘅外皮边,芝味十足亦都脆脆地, 加上咸蛋黄酱嘅蛋黄味, 成个pizza嘅味道百感交集, 只系嚟到嘅时候个pizza唔够热, 如果热啲就更加好食啦。星级瑞士芝心锅大虾,面包,香草香肠带子,薯条,炸鸡对于呢一个星级芝士火锅,我个人系好失望嘅 ,呢个芝心锅完全唔够芝味, 虽然佢个芝士酱好杰,但芝士味真系冇, 以作为一个好钟意食芝士嘅人嚟讲,简直完全唔觉得食紧芝士,而配料嚟讲,只有大虾弹牙系可取既,其他配料可以话系冇咩突出之处, 只可以叫食物,唔可以叫美食。
咸蛋黄酱芝心批-软壳蟹天王
材料有大虾,软壳蟹,洋葱,青椒,橄榄,鱿鱼同火箭菜。
星级瑞士芝心锅
大虾,面包,香草香肠
带子,薯条,炸鸡