2023-07-02
🥚蛋美仲心心念住窝夫🥺🫶🏻北角幽暗神秘西日fusion餐厅🤍支持年轻人创业+必试窝夫同芝麻香芋奶昔‼️✨.呢间西营盘餐厅晏就主打西日fusion菜夜晚就变酒吧🤍餐厅装修有格调以黑色为主行神秘风😛Lunch有两款set可以拣~饮品唔一定要拣咖啡特饮望落超吸引🥺‼️今次最开心系食到好令人上瘾嘅窝夫同饮到芝麻香芋奶昔🥺✨.1️⃣ Lunch Set - 餐汤+虾子樱花虾青瓜意粉(💰$128)🤍餐汤系忌廉西芹底😛个人几钟意佢够汤够滑😽不过意粉先系主角🥺‼️大量樱花虾、洋葱粒、忌廉、青瓜丝炒成✨劲欣赏意粉软硬度刚刚好🥹而且用料好足又唔腻✨基本上你由头到尾每一啖都好满足🤭🤍2️⃣Combo Set - 前菜/乌冬+芝麻拌菠菜+蒲烧鳗鱼+照烧鸡肉丸 (💰$128+15)🤍个人认为呢款正常发挥😛前菜系中华沙律~菠菜用咗芝麻酱拌成🫶🏻乌冬汤底都简单用咗清汤~所以钟意清淡口味嘅朋友应该会几钟意😛蒲烧鳗鱼好厚肉✨照烧鸡肉丸都有四粒🫶🏻呢个套餐比较冇咩记忆点🙈3️⃣和风抺茶窝夫+雪糕(💰$68+15)🤍呢款真系几上瘾‼️🥺窝夫热辣辣又脆好出色🥹上面嘅云呢拿雪糕虽然系我影紧相嘅时候溶咗🥹但窝夫都依然keep到脆身🥺🫶🏻不过整体都偏
北角幽暗神秘西日fusion餐厅🤍
支持年轻人创业+必试窝夫同芝麻香芋奶昔‼️✨
3️⃣和风抺茶窝夫+雪糕(💰$68+15)
🤍呢款真系几上瘾‼️🥺窝夫热辣辣又脆好出色🥹上面嘅云呢拿雪糕虽然系我影紧相嘅时候溶咗🥹但窝夫都依然keep到脆身🥺🫶🏻不过整体都偏甜~两个人share就啱啱好啦😛
4️⃣Drinks - Blueyo |Black Purple(+💰$43@1)
🤍成餐除有惊喜真系饮品🫶🏻✨Blueyo入面用咗蓝莓、草莓、牛奶、乳酪整成🤍饮落感觉几清新😛不过我都系最钟意Black Purple‼️上面系芝麻奶+芋泥做底✨成杯奶昔捞埋饮劲满足🥺🫶🏻✨🤍
📍A.O.M (西环)
西环西营盘第二街32号地舖
🤍[8.5/10]
#蛋美在西环 #西环美食 #香港美食 #西营盘美食 #大馆 #咖啡厅 #咖啡室 #鳗鱼 #菠菜 #虾籽 #拿铁 #抹茶拿铁 #咖啡 #温泉蛋 #意粉 #沙律 #芝麻奶 #芋泥 #芋头 #窝夫 #乳酪 #奶昔 #牛奶 #芝麻 #士多啤梨 #草莓 #蓝莓 #雪糕 #乌冬 #日本菜 #西餐 #酒吧