餐厅: 喜滿樓菜館
资讯:

2022-12-03 567 浏览
以前一家人成日去山林道太湖食晚饭,最爱食佢地嘅芝麻鸡同焗鱼肠。虽然太湖已结业好耐,仍然好回味那种味道。朋友推介去土瓜湾喜满楼食饭,喜出望外呢度都有芝麻鸡同焗鱼肠。焗鱼肠限量供应,好彩仲有一份留比我哋食。我哋分别叫芝麻鸡、古法焗鱼肠、鸡油炒豆苗、椒盐白饭鱼、水煮东星斑、腊味炒饭。整体味道出品好、价饯合理,值得推介。招牌芝麻鸡系招牌菜,皮香脆肉鲜嫩,原来鸡都可以黏上芝麻,再黏上芝麻酱有入口即溶的味道。古法焗鱼肠味道一流没有腥味,仲有阵阵果皮香。最惊喜系个腊味炒饭炒得干身香口,仲以为食紧生炒糯米饭。好难比较味道,但呢度绝无去错。
2022-11-29
  • 腊味炒饭