2022-11-11 23 浏览
今日特登去佐敦买啲嘢,顺便约朋友去附近行吓街,行到有啲攰谂住喺附近揾啲嘢食下,即刻上OpenRice搜寻一下,无意中见到附近有间西餐厅都几吸引,所以即刻去试吓。Cafe Addict 地址喺佐敦弥敦道221号地舖。餐厅装修得好整洁,好有格调,最适合就系坐低倾吓计食啲嘢。芝麻薄炸鸡翼 $58元,鸡翼炸到金黄色,整只鸡全翼望落去都好香脆,鸡皮上面加咗少少芝麻,增添口感同味道层次,入口味道好香好松脆,鸡翼入边仲保留到肉汁咬落去仲系好Juice,鸡肉肉质仲系好嫩滑,做得非常好,相信厨师有一定嘅水准鲜茄酱虎虾球蝴蝶粉 $108元,第一次食蝴蝶粉,望落去真系好特别,入口口感比一般意大利粉同通粉更加爽口,好钟意呢个口感好好食。虎虾嘅size都好大只,煎到外面好香脆,但系肉质仲系好爽口弹牙,香味浓郁,蝴蝶粉吸收左虾嘅鲜味,蕃茄嘅香甜味,再配埋少少香料味道,味道层次非常丰富。呢个蝴蝶粉真系必食嘅推介,绝对系有惊喜。最后点左杯咖啡,咖啡味道都几香浓,入口好幼滑,啱我口味。

芝麻薄炸鸡翼 $58元,

最后点左杯咖啡,咖啡味道都几香浓,入口好幼滑
,啱我口味。