JIKKA是一家以西式料理为主的餐厅,提供多款美食选择,包括香草牛油烧鸡、原味烧鸡、虾霸狗等等,最重要餐厅标榜冇味精,好食得黎唔系食化学野👍🏻茜霸皇芫荽香茅青柠烧鸡$308我最级大爱,话晒我都系芫荽关注组成员之一,大家都知道我非常之喜爱芫荽,帮我得知铜锣湾有呢个茜霸皇芫荽香茅青柠烧鸡,即刻要嚟试试首先上枱已经非常之香,见到佢个肚(鸡肚)里面装咗好多香茅及芫荽,再用铰剪剪开一半嘅时候充满新鲜芫荽🌿,仲要非常Juicy,鸡肉好滑完全唔嚡口,仲可以加$30配薯蓉、蘑菇、粟米等等,暂时系我食过咁多烧鸡之中最出色嘅一间💯💯💯意式芝士忌廉菠菜比目鱼柳$208忌廉芝士菠菜非常开胃,比目鱼煎得皮脆肉嫩,好香口👍🏻 香辣深海蓝蟹肉意粉 $148估佢唔到好多蟹肉,意粉唔会太淋,加少少柠檬汁,有提升作用,非常fresh食过先会明白,由逆市诞生的店舖,到短短期间有四间分店✨

茜霸皇芫荽香茅青柠烧鸡$308

意式芝士忌廉菠菜比目鱼柳$208
忌廉芝士菠菜非常开胃,比目鱼煎得皮脆肉嫩,好香口👍🏻

香辣深海蓝蟹肉意粉 $148

食过先会明白,由逆市诞生的店舖,到短短期间有四间分店✨

• 茜霸皇芫荽香茅青柠烧鸡
  • 意式芝士忌廉菠菜比目鱼柳