2025-01-16
之前成日嗌外卖,逸东已经出晒名好食,而家旁边扩充开了逸东小馆,坐得舒服,整体味道唔错,胜在够亲民,CP值超高,喺东昌街可能揾唔返第二间咁抵食。餐厅绝大部分都是$100内吃到的美食,平民价钱但份量十足。虾仁鲜肉云吞+麻辣鸡鲜肉云吞 $62再来系必点美食之一招牌鸡汤手工云吞双拼各4粒,虾仁鲜肉云吞& 麻辣鸡鲜肉云吞,一上枱以闻到浓浓鸡汤香味,急不及待先饮啖鸡汤品尝一下味道,汤底已经撇除鸡油入口清甜香浓,真材实料绝无味精,再食件手工云吞用料十足满口肉汁各有风味,除咗可以食到云吞。芫荽鸡面 $56 上海面如果都系住大埔嘅朋友仔都知道系一个美食天堂,其中系大埔墟一带沿途行已有多间特色食肆,仲有多国口味菜式俾大家逐一品尝,今晚去咗东昌街呢间逸东小馆开饭,当然有佢嘅吸引招牌美食就系招牌鸡汤。招牌鸡汤面提供多款口味配搭,喜欢食鸡嘅我都点了芫荽鸡面,面底系上海面,鸡肉够晒肉嫩,芫荽提升味道香味餐蛋鲜肉云吞 $42 油面 $8另一款餐蛋鲜肉云吞配油面,估唔到云吞用料都有咁多选择,全部汤都系用了鸡汤底用心制作。脆炸猪扒 $22又可以配搭其他菜式一边享用,我哋都点样了几款美食,先来有小食三款,分别系脆炸猪扒,
又可以配搭其他菜式一边享用,我哋都点样了几款美食,先来有小食三款,分别系脆炸猪扒,薄薄嘅炸浆层次分明肉质香脆松软啖啖肉。
至于脆炸腩肉,系我嘅心水推介入口啖啖油香之余口感特别饱满。
南乳炸鸡翼又惹味十足,而且口感各有不同食出惊喜。
豆浆 跟餐$10
跟餐仲有优惠价点了豆浆一支边饮边食一餐特色美食,留待下次食埋余下美食。