2019-06-15
"年青人, 究竟系咩原因你5月尾食完既野要而家先打食评呢? 系爱丫? 系责任丫?""系...梗系爱啦 ! XD"环境气氛来讲都ok。好有日式居酒屋既感觉, 不赘。讲真, 个日我Lunch 已经饱到上心口咁济, 所以只系想食少少野就ok。于是我就拣左...(登登)1. 烧带子看起来平平无奇, 食落有好重既黑蒜油既香味, 而且亦冇烧得过焦。而且带子大粒, 睇得出食材严选不马虎。2. 海皇汤 (大约既名字。实际名字不太记得, 请见谅。如知道有关名字消息欢迎随便留言。)不得不佩服佢地既谂头! 用茶壶盛载既海鲜汤并附有茶杯仔。呢种食法饮法相当新奇有趣! 汤头清且尝到海鲜既鲜甜味。而且入面仲有唔少海鲜配料, 饮完个汤真心都已经好饱。3. 烧蚝平时食蚝, 香港通常都系会整吉列蚝, 一系就生蚝, 好少烧蚝。对上一次我食已经系去美国New Orleans食, 个阵佢既将原只蚝连蚝壳烧埋一份, 真系好滋味。而呢次食既烧蚝, 虽然未揾返当时New Orleans既感觉, 但系蚝再配lime juice, 只只Juicy都觉得值回票价。见呢度d食评话Lunch性价比高, 乜乜乜咁。咁晚餐价钱又如何? 呢度我
"系...梗系爱啦 ! XD"
环境气氛来讲都ok。好有日式居酒屋既感觉, 不赘。
于是我就拣左...(登登)
1. 烧带子
3. 烧蚝
见呢度d食评话Lunch性价比高, 乜乜乜咁。咁晚餐价钱又如何? 呢度我又真系要跪玻璃, 因为已经过左段时间都唔记得哂价钱> <
不过均真d话, 佢晚餐既set系真系明显咁贵过lunch。
但系 - 如果你好似我咁散叫, 即系叫下饭或者少少小食然后share, 其实又真系冇想像中咁贵。
所以, 如果有时间同时又有返咁上下budget, 可以考虑考虑。