2020-05-28 185 浏览
今日陪女朋友来呢间好少女心+花主题嘅cafe,餐厅唔大,可以容纳嘅人数得十几位。好彩咁啱𠮶日早人一步入门口坐低左,如果唔系又要等位。座位与座位之间都几迫下,但系环境就真系几靓,所有装饰同埋布置都好有心思。我叫咗一份英式早餐,里面有香草肠,炒滑蛋,火腿,薯饼,茄汁豆,面包(牛角包),水果(哈密瓜乳酪),黑醋汁蕃茄。每样食物都好精致,好啱女仔打卡。 但对我来讲,份量唔系好够。至于食物质素,都有一定嘅水准。我个人几钟意哈密瓜乳酪。女朋友叫咗一碟牛柳粒香蒜扁意粉 ,试食左一啖,好重蒜香味,牛柳粒好易咬,啱啱好,唔会过硬。至于意粉就偏咸,但整体来讲都好味嘅。另外女朋友仲点左一杯跟餐嘅玫瑰花梳打,味道清甜好香玫瑰花味,杯隔离仲有一朵玫瑰花做衬托,真系啱晒影相打卡。

英式早餐

牛柳粒香蒜扁意粉