2020-11-21 1480 浏览
#Flashback 少女心平時就唔係甘襯我既但係同行既都係少女... 所以我地就揀左呢一間充滿少女情懷既餐廳啦主菜:我地叫左- 西班牙碟豆花海鮮繪飯: 個名好特別,海鮮都幾多,飯就細細,但都幾creamy 既,上菜時擺碟都幾靚- 安格斯牛肉:塊扒煮得岩岩好、都充滿肉汁,配埋個燒汁,唔錯甜品:-充滿少女情懷既櫻花樹pancake:好大個棉花糖係面..但只係得呢一棵「大」,樓下既pancake仔及雪糕都係岩一人份量的- 玫瑰鮮奶咖啡:擺盤好靚,飲落味道都有玫瑰花味知道佢係銅鑼灣開左鋪,會再試下睇下食物味道及裝修會唔會更好先~
#Flashback

少女心平時就唔係甘襯我既

主菜:

我地叫左

甜品

- 玫瑰鮮奶咖啡:擺盤好靚,飲落味道都有玫瑰花味

• 玫瑰鮮奶咖啡
  • 櫻花樹班戟
2020-11-18 491 浏览
餐廳好細,座位唔多,而餐廳主要打卡位就係bar枱。上次坐唔到bar枱,今次訂位request 左bar枱我地叫左2杯飲品2個主食1個小食1個甜品,以我同朋友既食量,食完都唔夠飽,但影相影得耐,所以都無再order其他野食❤︎左邊玫瑰鮮奶咖啡,右邊蝶豆花茶蝶豆花茶本身藍色,會跟個檸檬汁比你加落去,然後花茶會變成紫色❤︎主食:安格斯牛柳+黑松露比目魚燴飯牛柳同第1次食一樣,good飯就唔夠黑松露味,但比目魚煎得幾香小食:煙三文魚多士,多士焗得好脆❤︎梳乎厘班戟配蜜糖唔中意甜食既我表示唔好落咁多蜜糖,因為本身個梳乎厘都已經夠甜

❤︎左邊玫瑰鮮奶咖啡,右邊蝶豆花茶

❤︎主食:安格斯牛柳+黑松露比目魚燴飯
牛柳同第1次食一樣,good
飯就唔夠黑松露味,但比目魚煎得幾香
小食:煙三文魚多士,多士焗得好脆

❤︎梳乎厘班戟配蜜糖
2020-09-09
2020-10-09 801 浏览
好適合打卡既花系cafe 🌸🌸店內都是美美的女生🌹.♦ 玫瑰班戟 ⋆ $78去之前已經揀好左要玫瑰pan cake🌹又igable又好食😍佢既玫瑰果醬配埋cream好正!甜而不膩。班戟質感唔錯,如果再多一層就Perfect‼️.♦ 花茶 ⋆ $48花茶茶味夠濃夠香!大大一壺,最適合BFF們一邊聊天,一邊慢慢嘆花茶💋.♦ 英式早餐 ⋆ $89該有既食物都有齊~味道相當唔錯!最欣賞係佢嘅炒菇同香腸。香腸中間係車打芝士😋咬落去竟然會爆汁!炒菇有超香既牛油味~直情整間舖頭都有呢個香味.唯一問題就係店舖比較細 ,好應聲😿相信銅鑼灣 鋪比較大就會無左呢個問題
好適合打卡既花系cafe 🌸🌸店內都是美美的女生🌹
玫瑰班戟

♦ 玫瑰班戟 ⋆ $78

♦ 花茶 ⋆ $48

♦ 英式早餐 ⋆ $89
玫瑰班戟
2020-10-09 337 浏览
以花🌸🌺🌼為主題,餐廳空間不大屬小店經營設有吧枱位置放有繁花作打卡位置。。鍾意影相嘅最好BOOK位時remark.雖則餐廳空間不大,但嘢食款式也不少。擺碟也幾好,味道中上。飲品及甜品款式種類值得一提,款式不少係由小食至甜品當中都會有唔同菜式可以有影相打卡都有唔錯嘅視覺效果的餐廳。亦因為小店經營,製作時間需要耐心等待。如果趕時間嘅話甜品部分記得提早落單叫起。
以花🌸🌺🌼為主題,餐廳空間不大屬小店經營

雖則餐廳空間不大,但嘢食款式也不少。

2020-10-05 316 浏览
俾個港女Friend 拉左去食lunch 又要靚又要影相,咁唯有陪下佢Séan Cafe真係好適合打卡,咖啡仲有支玫瑰做裝飾,薯角好正,好香脆,午扒細細塊唔夠我食不過就多汁厚身都幾好味
俾個港女Friend 拉左去食lunch
又要靚又要影相,咁唯有陪下佢
Séan Cafe真係好適合打卡,
咖啡仲有支玫瑰做裝飾,
薯角好正,好香脆,午扒細細塊唔夠我食
不過就多汁厚身都幾好味

2020-10-03 282 浏览
之前見到相已經心心念念想去食嘅一間cafe,一行多人,當日打電話去Book左位。去到門口已經少女心大爆發,好多花花草草嘅擺設,加上門口玻璃窗設計,望到其他食客枱面上嘅野食已經急不及待。但鋪頭入面座位唔多,所以都等左一陣。晚餐時間叫左幾個set,所以有餐湯跟-忌廉湯,味道不錯,個碗嘅外型好可愛。餐牌入面好多有玫瑰花嘅食品,當然要試下啦。玫瑰花梳打 ($38)見到好多人都有叫,一定要試下。玫瑰花、火烈鳥飲管,再配上圓碌碌嘅杯,淨喺外觀已經俘虜左我個心,飲落香香甜甜仲有梳打嘅清新,非常爽快。玫瑰花茶 ($48)繼續都喺玫瑰花系列,不過呢杯喺熱飲,岩哂養生人生。同樣配上玫瑰花裝飾,好養眼。一壺玫瑰花茶,蜜糖另上,甜度可以自己調節。草莓乳酪冰沙 ($56)粉粉嫩嫩嘅草莓乳酪冰沙,夏天飲好涼快,不過草莓味唔算好濃。玫瑰醬爆谷雞 ($52)見玫瑰醬咁有特色,就試下呢個小食。好香脆嘅炸雞粒,本身雞粒味道唔會好濃,所以配埋玫瑰醬岩岩好。玫瑰醬有啲似沙律醬,但有少少甜味,非常特別,果然喺少女嘅美食,連個醬汁都咁精美。脆薯餅配黑松露醬 ($38)早餐薯餅,我晚餐都要食!薯餅本身已經炸得金黃香脆,咬落軟綿綿,

餐牌入面好多有玫瑰花嘅食品,當然要試下啦。

玫瑰花梳打 ($38)

玫瑰花茶 ($48)

草莓乳酪冰沙 ($56)
粉粉嫩嫩嘅草莓乳酪冰沙,夏天飲好涼快,不過草莓味唔算好濃。

玫瑰醬爆谷雞 ($52)

脆薯餅配黑松露醬 ($38)
早餐薯餅,我晚餐都要食!薯餅本身已經炸得金黃香脆,咬落軟綿綿,夾起嘅時候要小心會散開。配上黑松露醬,聽落平平無奇嘅薯餅引發出獨特嘅味道,好有驚喜。

試完飲品同小食之後,就開始食主菜啦!

黑松露香煎比目魚松子仁燉飯 ($148)
香噴噴黑松露配上煎得非常香脆嘅比目魚,簡直喺食指大動。條比目魚切片橫跨成隻碟,好誇張,同中間嘅松子仁燉飯相映成趣,比目魚嘅份量睇落更似主食。聞落好香黑松露味,反而食落又唔算好濃味,岩岩好。比目魚咬落啖啖肉,唔會煎得好乾、肉質細膩。燉飯入面加左松子仁,除左聞落有果仁既香味之外,咬落仲有少少爽口,好特別。

香蒜忌廉汁烤雞燴扁意粉 ($138)
聞到香蒜汁嘅香味已經流哂口水,烤雞、雜菌同扁意粉都掛滿醬汁,每條意粉都食到香蒜同忌廉汁嘅味道,有香蒜嘅惹味,又有忌廉汁既滑膩,味道一百分。不過可能烤雞烤得太熟,咬落有少少硬。而份量方面,相比起烤雞同雜菌,意粉嘅份量就相對比較少,不過少女嘅胃口又點可以咁大呢?

香草忌廉三文魚意粉 ($128)
同樣精美嘅意粉,碟上仲用三文魚砌成玫瑰花形狀,真喺好唔捨得食。三文魚好濃味而且份量好足,忌廉味唔算好濃郁,不過食落都好香滑。

BLT豚肉竹碳漢堡 ($118)
黑色嘅漢堡代表住一種態度!雖然竹碳漢堡同平時嘅漢堡口感差唔多,不過食落就覺得自己特別型格。漢堡夾住超厚豚肉扒、煙肉、蕃茄、生菜,所有配料加埋超級厚,好難相信一啖可以咬到哂,更何況呢一刻嘅我咁型格,慢慢食再話你知。豚肉扒咬落好嫩滑,厚身嘅漢堡肉扒食落總有一種特別滿足嘅感覺,忍唔住內心吶喊「我要食十個!」然後默默偷食側邊嘅薯條,喺比較厚身嘅薯條,一定要襯熱食,因為薯條攤哂喺塊板到特別易凍,凍左就冇咬落熱辣辣、暖笠笠嘅薯仔口感。

嚟到全晚最重要嘅環節,就喺食甜品啦!相信好多少女都喺因為呢到嘅甜品慕名而來,我都係!

士多啤梨班戟 ($108)
打卡必點士多啤梨班戟,見到士多啤梨同班戟玩層層疊都玩得咁精緻就唔捨得食,碟邊仲有士多啤梨醬點綴好有心思,一定要喺鋪入面嘅打卡位同佢地影番幾張靚相先得。班戟食落非常鬆軟,不過士多啤梨就唔喺好甜,適合夾埋中間嘅 cream 一齊食。

梳乎厘班戟 ($98)
近期大愛梳乎厘班戟,每次諗起都回想緊果份美味。三塊超級鬆軟嘅梳乎厘班戟,好似郁一郁隻碟佢地都會震一震咁,好想掂下佢地。食落超級軟滑,每塊都好圓好厚,真係唔簡單。我個人就鐘意食原汁原味,友人就鐘意加埋蜜糖一齊食,少女都是比較喜歡吃甜的。伴碟仲有幾粒杏仁,連甜品都食埋到尾聲,滿足到大家都忍唔住一路咬住杏仁一路 move 呀!
2020-10-02 164 浏览
開咗咁耐終於揾到時間過嚟 估唔到過嚟嘅時候已經係尖沙咀店嘅最後幾日營業😅不過唔係結業啊 佢地喺cwb開咗一間更大嘅舖位 所以大家可以繼續支持 據了解銅鑼灣店聘請咗一些有少少聽障嘅員工 個人嚟講好欣賞佢地呢個idea 好有愛心呢💛Lunch set嘅價錢非常抵食 連餐湯飲品都唔洗$100😜我地order咗2個lunch set同一個甜品◾海蝦伴蕃茄香辣意大利粉◽牛油果煙三文魚忌廉汁扁意粉◾Tiramisu Pancake另外雖然稍為繁忙 員工服務都好好
◾海蝦伴蕃茄香辣意大利粉
◽牛油果煙三文魚忌廉汁扁意粉
◾Tiramisu Pancake
另外雖然稍為繁忙 員工服務都好好
2020-09-21 534 浏览
那天打電話去餐廳想訂7:30兩位員工跟我說不用訂位,直接去餐廳就有位子當我跟朋友7:30準時到達餐廳的時候卻跟我說滿座了,我們都感到有點無奈不過員工很有禮貌,盡快安排我們入座等了大概半個小時終於入座了我們點了一個主食,一個小食兩個甜品,還有兩杯Cocktail主食:美國穀飼安格斯牛柳配燒汁牛柳配薯角,牛是7成熟的不會太乾太硬,配上那個醬汁,好吃小食:黑松露薯角是我去到那吃飯都會點的小食甜品:櫻花樹班戟我覺得班戟太小份(是我太能吃吧)我沒加糖醬吃都覺得夠甜了不過點來拍照的話很美甜品:牛奶海鹽芭菲杯有海鹽味雪糕,有點綠色的脆脆,不會太甜但我自己覺得白色的cream?有點膩兩杯Cocktails 名字都忘了可以拿照片問一下員工
那天打電話去餐廳想訂7:30兩位
員工跟我說不用訂位,直接去餐廳就有位子
當我跟朋友7:30準時到達餐廳的時候
卻跟我說滿座了,我們都感到有點無奈

不過員工很有禮貌,盡快安排我們入座
等了大概半個小時終於入座了

我們點了一個主食,一個小食
兩個甜品,還有兩杯Cocktail

主食:美國穀飼安格斯牛柳配燒汁
牛柳配薯角,牛是7成熟的
不會太乾太硬,配上那個醬汁,好吃

小食:黑松露薯角
是我去到那吃飯都會點的小食

甜品:櫻花樹班戟
我覺得班戟太小份(是我太能吃吧)
我沒加糖醬吃都覺得夠甜了
不過點來拍照的話很美

甜品:牛奶海鹽芭菲杯
有海鹽味雪糕,有點綠色的脆脆,不會太甜
但我自己覺得白色的cream?有點膩

兩杯Cocktails 名字都忘了
可以拿照片問一下員工
2020-05-28
等候时间
30 分钟 (堂食)
用餐时段
下午茶時段黎到以花做主題嘅Sean cafe,被安排坐喺近門口嘅座位,餐廳空間比較細,就坐正係出入口隔離,客人出出入入會有陣熱氣傳入😩但好在餐廳冷氣都足夠👍🏻下午茶Menu唔算太多選擇,想食正餐都係要叫番正價Menu,所以今次分別叫左一道主食,同一個下午茶pancake🥞花漾蝦燉意大利飯 🦐 $128risotto嘅份量唔大,對女孩子黎講都算岩岩好,賣相好,食落好creamy,醬汁好濃郁咁包裹左每粒意大利飯,入面仲有唔少雜菌,口感一流🤤👍🏻面頭嘅大蝦好爽口彈牙!好少係cafe食到咁新鮮嘅蝦!有驚喜😋𝚃𝚎𝚊 𝚜𝚎𝚝 𝚃𝚒𝚛𝚊𝚖𝚒𝚜𝚞 𝙿𝚊𝚗𝚌𝚊𝚔𝚎 🥞 $78甜品pancake雖然比相像中細個,但因為佢唔係疏乎厘質感,係比較實在同濕潤嘅質地,加埋濃厚嘅tiramisu cream,所以兩個人share都好飽!面頭嘅cream好smooth,中間嘅cream亦有好重cheese味,完美呈現返成個tiramisu出黎👍🏻圖3會見到每層cream都幾厚😋😋😋雖然坐得唔係咁舒服,但係餐廳食物質素相當唔錯,唔係一般打完卡就算嘅貨仔👍🏻

花漾蝦燉意大利飯 🦐 $128

下午茶
2020-08-16 756 浏览
📌  Séan Cafe~尖沙咀今次經過尖沙咀就想嚟支持下良心小店💛 餐廳坐落喺小巷內 都花咗少少時間去搵本身以為會好多人 結果冇乜人流😮裝橫有心思 周圍都有花花草草🌸好有少女心猶如置身係花花世界~好啱女仔去打卡😂小店座位並不是很多 有點逼狹不過裝修係真係幾靚 入邊仲有少少文宣Open kitchen都唔會話太大油煙味 店員都好有禮貌 主動介紹餐牌👍🏻1️⃣ 富貴菊班戟 𝗙𝗹𝗼𝗿𝗮𝗹 𝗖𝗵𝗿𝘆𝘀𝗮𝗻𝘁𝗵𝗲𝗺𝘂𝗺 𝗣𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲𝘀 $𝟴𝟴 一睇就知打卡超靚🤣賣相好精緻🌻份量比我想像中少😆班cake口感偏紮實🤔唔係走空氣感style唔太鬆軟 有啲似銅鑼燒嘅質地🥞每一層中間有忌廉 幾幼滑但係因為每一層都有 所以就會偏膩😫淋埋蜜糖就好味啲 可以自己調整甜度😙💡整體嚟講 班戟味道係幾普通 不過賣相真係幾靚😝小店之前都有告急過 所以就黎支持下💪🏻見到lunch set價錢都唔係話好貴 經過嘅話可以入嚟試吓🤙🏻✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨整體味道😋: 6.5/10性價比💵: 7/10 打卡指數😍: 9/10 環境服務🥂: 8/10推薦指數👍🏻: 7/10✄--------------
📌  Séan Cafe~尖沙咀

今次經過尖沙咀就想嚟支持下良心小店💛
餐廳坐落喺小巷內 都花咗少少時間去搵
本身以為會好多人 結果冇乜人流😮
裝橫有心思 周圍都有花花草草🌸
好有少女心猶如置身係花花世界~
好啱女仔去打卡😂

性價比💵: 7/10
打卡指數😍: 9/10
環境服務🥂: 8/10
推薦指數👍🏻: 7/10
✄------------------------------✄
🍴: Séan Cafe
📍:尖沙咀漆咸道南29-31號溫莎大廈地下12A號舖
🔍: 12:00-22:30(Mon-Sat); 12:00-18:00(Sun)

☞︎ 同地區餐廳 #hkhungryfoodie尖沙咀
☞︎ 同類型餐廳 #hkhungryfoodie西式
☞︎ 同款式餐廳 #hkhungryfoodiecafe

2020-08-14 539 浏览
和兩位閨蜜來到這間網紅Cafe地方少少,打卡的位置甚多服務生質素非常好食物方面比很多Cafe也要好花茶外貌精美而且每款味道也很清新,各種不同的功效,也帶點甜甜的感覺喜歡熱茶的你絕對不要錯過美女閨蜜說很肚餓,所以叫了意粉。雞肉不乾醬汁充足爆米花雞咬下去肉汁滿滿,絕對不會覺得乾身配上千島醬10分好吃還叫了三文魚多士煙三文魚配上脆脆的多士令人很想再吃多幾件我們吃完飯一直坐在這裏聊天服務生們沒有驅趕,而且還很樂意幫我們拍照各位想打卡的一定要去
和兩位閨蜜來到這間網紅Cafe

地方少少,打卡的位置甚多

服務生質素非常好

食物方面比很多Cafe也要好

花茶外貌精美
而且每款味道也很清新,各種不同的功效,也帶點甜甜的感覺

喜歡熱茶的你絕對不要錯過

美女閨蜜說很肚餓,所以叫了意粉。雞肉不乾
醬汁充足

爆米花雞
咬下去肉汁滿滿,絕對不會覺得乾身
配上千島醬10分好吃

還叫了三文魚多士

煙三文魚配上脆脆的多士
令人很想再吃多幾件

我們吃完飯一直坐在這裏聊天

服務生們沒有驅趕,而且還很樂意幫我們拍照

各位想打卡的一定要去
2020-06-08
等候时间
15 分钟 (堂食)
  • 杞子紅棗桂圓茶
\\ 💛\ 甜 品 美 超 適 合 打 卡 🌹\呢間cafè裝修好精緻,舖面唔大,店內只有唯一一張Bar枱,背景佈置滿花花🌺,可惜2次到訪都坐唔到🥺;臨走時店員告知下月將於銅鑼灣開分店,會有約2000呎,好期待😍。·烤牛肉配芝士竹炭漢堡包 $64推薦指數:★ ★ ☆ ☆ ☆本身係牛角包🥐,當日售罄轉咗健康啲嘅竹炭漢堡,牛肉少少靭,整體味道偏淡。見其他客人都order Risotto/意大利粉,下次再試吓先😋。·士多啤梨Pancake $108推薦指數:★ ★ ★ ☆ ☆用心製作嘅Pancake,好襯個環境🌹,滿滿少女心💘。Pancake好鬆軟,夾層好多Craem,士多啤梨🍓鮮甜,夾著士多啤梨片同醬食中和返Craem嘅膩,整體甜度適中。·Rose Latte $42 (跟餐+$28)推薦指數:★ ★ ★ ★ ☆唔識飲咖啡嘅我就唔作d咩專業評論啦🙈。不得不讚嘅係個擺盤真係超靚😍😍,拉花上帶玫瑰花瓣點綴,少女心大爆發💥;具淡淡嘅玫瑰香🌹,咖啡味幾濃郁,順滑易入口。·之後同朋友”再”次到訪慶祝生日🎂,Book位時已落定Order Pancake旁邊上寫字✍️,當日去到店員好醒目,confirm
\
\ 💛
\ 甜 品 美 超 適 合 打 卡 🌹
\
烤牛肉配芝士竹炭漢堡包 $64
推薦指數:★ ★ ☆ ☆ ☆
士多啤梨Pancake $108
推薦指數:★ ★ ★ ☆ ☆
Rose Latte $42 (跟餐+$28)
推薦指數:★ ★ ★ ★ ☆
之後同朋友”再”次到訪慶祝生日🎂,Book位時已落定Order Pancake旁邊上寫字✍️,當日去到店員好醒目,confirm booking時暗地裡示意知道我寫字嘅要求,但本身係order咗玫瑰Pancake,最後出嚟嘅係”🌳櫻花樹下Pancake($128)”,以棉花糖做顆樹🌳插喺Pancake上,除咗寫字仲插咗塊Happy Birthday牌🌟,真係超靚😍,所以都冇念住要換返~🥰🥰。
Rose  Latte
士多啤梨班戟
Rose  Latte
  • 櫻花樹班戟
  • 士多啤梨班戟
  • 玫瑰鮮奶咖啡
  • Latte
  • 玫瑰咖啡
👧🏻卡拉的美食評分🌟 3.8 / 5👧🏻卡拉的小評價🌟花花主題💕店員幾好人 個日去有book位 好似食lunch set 會平啲🔸英式早餐All Day Breakfast $89送餐湯嘅 個日係忌廉粟米湯哈哈 黑醋汁扒蕃茄反而令我好驚訝個汁同蕃茄好襯呀😻 仲有香草腸、炒滑蛋、薯餅、茄汁豆、火腿、麵包、鮮果乳酪 全部都好正 仲要cp值算高🤣🔸黑松露醬配薯角 $唔記得炸得好香脆又唔燶🥴不過我唔食黑松露醬嘅 如果好似我朋友中意食個醬就好match🙈🔸我叫咗杯熱latte個拉花同朵假花襯埋都好靚 仲有塊蝴蝶酥🥰好嘆咁💕🔸朋友嘅花茶好清🙈不過我覺得個茶具好靚😻好優雅咁
👧🏻卡拉的美食評分🌟 3.8 / 5
英式早餐All Day Breakfast $89
黑松露醬配薯角 $唔記得
朋友嘅花茶好清🙈不過我覺得個茶具好靚😻好優雅咁
2020-08-05 281 浏览
餐廳過往以粉白色為主色嘅少女風花藝設計及主打多種口味嘅班戟為gimmick,吸引不少女性侶伴客人前來打卡;特式班戟動輒上百元,但原來lunch&tea set價錢幾貼地抵食。🍝白酒忌廉汁海蜆意大利粉 $48一如午市份量,即使茶市仍絲毫不減,海蜆有6隻,無沙不腥,正常水準;意粉有驚喜,忌廉汁濃郁creamy,充滿奶油香,略加上鹽調味,帶微咸平衡奶味嘅膩;意粉軟硬適中,韌中帶糯,有咬口,質素唔錯👍🏻Amercaino (+$3 for 凍飲)濃淡適中,大眾口味,咖啡豆略帶甘香,口感滑順,無果酸味,估計係巴西豆,啱我口味😋
白酒忌廉汁海蜆意大利粉
🍝白酒忌廉汁海蜆意大利粉 $48
意粉軟硬適中,韌中帶糯,有咬口,質素唔錯👍🏻
Americano
Amercaino (+$3 for 凍飲)
2020-08-04
白酒忌廉汁海蜆意大利粉
Americano
2020-07-31 687 浏览
👓朱古力脆脆班戟 $86賣相好少女心,最上有朵食用花,雲呢拿雪糕球灑上可可粉,三塊班戟夾住兩層cream,淋上朱古力醬和可可脆米。輕描淡寫的話我真係已經寫完,因為個班戟真係好普通除咗賣相靚之外,唔係差難食嘅但未去到好驚艶要值呢個價,但有朋友生日試一次慶祝打卡亦不妨嘅只是不要抱太大期望🤧薄pancake但有少少厚度嘅,又未去到M記嗰隻熱香餅,而味道比較重牛油味,cream份量剛好吾太甜,拌上朱古力醬多份甜味和可可米的脆口整體味道係會好食啲。評分:7/10👓海蝦伴蕃茄香辣意大利粉 $72 Lunch set包是日餐湯(忌廉蘑菇湯)、飲品(凍咖啡+$3 味道幾好而偏重奶味)有5隻海蝦真係幾爽口又大隻,微辣有少少辣椒,味道酸辣帶點甜幾開胃。意粉煙韌吾會煮得太淋。評分:8/10

👓朱古力脆脆班戟 $86
評分:7/10