2022-09-15 1244 浏览
每次行过花墟都会被一阵牛油味吸引,贵族蛋糕系其中一间,门口充满住唔同名人预造既蛋糕新闻稿, 仲有好显眼既寿桃蛋糕, 3d 蛋糕。 问舖头姨姨,佢话多数出名系杂果蛋糕,见到佢地都有卖件饼, 就买左3款试下。日式鲜果冻, 用糯米皮包住个杂果蛋糕, 皮唔会好厚, 咬口几好,但入面个杂果蛋糕有啲普通,中间有忌廉,但成个感觉有啲普通。tiramisu 件饼, 3样之中, 最好食一件, 蛋糕唔会太干太湿,tiramisu 既忌廉唔会太甜, 几滑口, 但个人很怕浓冧酒味既tiramisu, 佢就应该系极少酒味,所以感觉都ok黑森林蛋糕件饼,忌廉好食,内里为杂果蛋糕,但朱古力偏硬同麻麻地,有啲普通。佢地对比其他饼舖都较好食,至少个忌廉好食,唔会太甜, 个蛋糕底都唔会太干, 希望下次去试下佢地啲曲奇

日式鲜果冻
tiramisu  件饼