2023-11-10 56 浏览
嚟到间餐厅见到个餐牌就选择困难症发作😆连一向果断嘅我都好难拣,因为除咗健康菜式选择多,每一个𩠌菜都清楚列明卡路里同蛋白质,亦都可以拣size,好适合健身/注意身体的人士!蟹肉樱花虾香辣蕃茄忌廉冬粉 $128冬粉由绿豆粉制成,感觉似煮冧咗嘅粉丝,每一条都索晒啲蕃茄味,少少辣🌶,成碟先至385卡路里,好味得来又冇罪恶咁👍🏻不过值得留意系有少少蟹壳,食嘅时候要小心啲!意式番茄海鲜烩椰菜花饭 $128同样蕃茄🍅为主题,但冇淀粉质嘅一道,成碟200kcal都无🤪因为主要食材都只系椰菜花,海鲜有虾、青口、墨鱼仔,佢哋似系白烚,无捞埋蕃茄汁一齐煮,会相对清d青松林绿$50健康奶昔,材料分别系牛油果  🥑香蕉🍌奇亚籽 椰子水🥥,就连奇亚籽都一齐搅拌,所以食唔到有一粒粒嘅感觉,口感丰富,稠度啱啱好,加入咗椰子水,多咗一种新鲜嘅感觉😌荷兰宝贝班戟配红莓酱$98即系Dutch Baby,但做得未算传神,非fluffy,而系有啲烟烟韧韧嘅感觉,唔算太甜,感觉都良好ge,但呢个价钱就性价比差少少🥲

蟹肉樱花虾香辣蕃茄忌廉冬粉 $128

意式番茄海鲜烩椰菜花饭 $128