2022-11-25
是日同HONEY去食炸鱼,今次去左长沙湾的烤鱼世家鸡煲火锅,烤鱼世家鸡煲火锅除左烤鱼,仲有鸡煲食,真的好正~~同HONEY点左个沙巴龙趸(花椒味),另外也点左黑毛肚同埋椒盐脆皮豆腐,另外饮品点左hoegaarden大啤点完鱼后,就去左佢地的自助酱料区拿酱料,好开心有麻油,可以解下辣~~沙巴龙趸(花椒味)等左10分钟,鱼上来了~~沙巴龙趸(花椒味)真的一上来俾个份量吓亲,另外鱼入面仲会有配料,有芽菜,豆卜,娃娃菜,另外有少少洋葱,劲多的莞西,花椒味好劲,麻味重,我同HONEY都食得好YUMMY~~幸好无叫粉/饭,一条鱼我同HONEY都食唔晒~~鱼肉真的好鲜,食到龙趸啖啖肉,同埋起骨好容易,愈滚愈入味,正!!黑毛肚黑毛肚都好多份量,爽口新鲜,加埋汤真的一流,椒盐脆皮豆腐椒盐脆皮豆腐真的一定会点,脆皮加埋D汤浸一阵,又软又滑,真的推介!!食烤鱼,一定要饮返杯啤酒~~爽!!
烤鱼世家鸡煲火锅除左烤鱼,仲有鸡煲食,真的好正~~
沙巴龙趸(花椒味)
等左10分钟,鱼上来了~~
花椒味好劲,麻味重,我同HONEY都食得好YUMMY~~
幸好无叫粉/饭,一条鱼我同HONEY都食唔晒~~
黑毛肚 黑毛肚都好多份量,爽口新鲜,加埋汤真的一流,
椒盐脆皮豆腐
椒盐脆皮豆腐真的一定会点,脆皮加埋D汤浸一阵,又软又滑,真的推介!! 食烤鱼,一定要饮返杯啤酒~~爽!!