餐厅: 花楽 (北京道1號)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
趁住五一假期又系出动食好西嘅时候,近排见到好多朋友都去打卡「花楽」嘅日式花园下午茶,我又点可以执输呢😆店员安排咗我同BFF坐喺窗边位置,可以一边欣赏靓景一边high tea🩷Tea set一上枱时我地即刻疯狂打卡,热气球入边装住各式各样嘅咸点,另一个花花架就装住甜品🥰热气球上面包含咗四款刺,有海胆、拖罗、油甘鱼同甜虾,海胆味道清甜,大拖罗超级肥美充满油脂,入口即溶,厚切嘅油甘鱼鲜味无比,鱼味浓郁,甜虾爽口鲜甜,全部刺身都够晒新鲜👍🏻巴马火腿芝士卷咸香嘅巴马火腿包住creamy嘅奶酪芝士,入口幼滑,奶和味浓,两者配搭令味道更加提升火炙粟米沙律沙律菜清爽而新鲜,加上火炙栗米口感更加丰富,烧过嘅粟米香味更加浓郁吞拿鱼蟹肉pancake米饼上加上吞拿鱼蓉同蟹肉,入口软绵味道鲜甜,多重口感享受热气球上包括两款卷物,有忌廉芝士鳗鱼卷同矶之雪杂锦鱼生卷,鳗鱼卷配上忌廉芝士,cream cheese香浓嘅奶香加上鳗鱼嘅鲜味,最佳配搭✌🏻杂锦鱼生卷里面包裹住各式各样嘅鱼生,味道丰富口感一流三文鱼新鲜肥美yummy😋日式炸蟹钳蟹酥脆嘅炸蟹钳,咬落去脆卜卜入边充满蟹肉,点上他虾酱滋味无比鳕鱼干香脆鳕鱼干点上

巴马火腿芝士卷

火炙粟米沙律

吞拿鱼蟹肉pancake
米饼上加上吞拿鱼蓉同蟹肉,入口软绵味道鲜甜,多重口感享受

三文鱼
新鲜肥美yummy😋
日式炸蟹钳蟹
酥脆嘅炸蟹钳,咬落去脆卜卜入边充满蟹肉,点上他虾酱滋味无比
鳕鱼干
香脆鳕鱼干点上蛋黄酱,一条一条食到停唔到口😆

甜品
食完咸点部分,女生就会开动第二个胃食甜品🤭花花架最底层有三款水果,士多啤梨、香印提子同哈密瓜,中间𠮶层就放有两件cheese cake同日本蛋卷,芝士蛋糕唔会太甜,浓浓嘅芝士味入口丝滑细绵,粉红色嘅蛋卷真系好吸引,蛋糕部份够松软里面包住蜜桃同大量忌廉,大爱🤩最顶层樱花水信玄饼,dun dun嘅质感QQ弹弹,加上黑糖正宗日本嘅味道👍🏻旁边配有多款日本和菓子,有红豆、蜜瓜、樱花等馅料,甜度适中,有两款裹上黑白芝麻,烟烟韧韧特别香口

花茶
最后点少得叹返杯花茶呢😌我地拣咗杏仁焦糖薫红茶,搽底味道浓郁带甘,加入杏仁焦甜酱刚好中和红茶嘅甘味,整个下午茶份量十足,推介一定要同BFF黎分享🩷

📍花楽 (北京道1号) (尖沙咀)
尖沙咀北京道1号8楼801室

人均消费:$300