2024-06-03
Say, I love you; Savour the Delights🍽️进入cafe之前,店铺门外嘅灯牌已经令我眼前一亮。入到去之后:布置用心嘅花墙、具空间感嘅鸟笼,尽收眼帘,令餐厅成为一间零死角cafe,任何角度影相都咁靓!我地叫左「偏偏喜欢你二人猪餐」,二人餐包括:📌精选餐汤—南瓜汤南瓜汤味道原始,保持左南瓜嘅微甜,汤上嘅配菜同埋瓜子亦增加清新感,令口感更丰富。📌黑松露野菌忌廉意粉意粉嘅味道同埋口感互相配合,带出香浓的黑松露香气。野菌嘅鲜嫩为整道菜带黎更丰富层次。忌廉酱汁浓郁得黎唔会腻,同意粉嘅滑顺相得益彰。📌「招牌」慢煮10小时巨猪肋骨主打唔用松肉粉嘅肋骨出奇地软熟,肉质鲜美。慢煮嘅过程令肉质更加细软,入口即化。配菜同埋酱汁点缀左呢道菜,令色泽更佳、更丰富。P.S. 餐厅嘅兔兔有时会走出笼同食客互动,超级可爱!
我地叫左「偏偏喜欢你二人猪餐」,二人餐包括:
📌精选餐汤—南瓜汤
📌黑松露野菌忌廉意粉
📌「招牌」慢煮10小时巨猪肋骨
P.S. 餐厅嘅兔兔有时会走出笼同食客互动,超级可爱!