平时唔算成日食拉面,但经常听身边朋友提起一生悬面 呢度,一来铺头名好好听,二来雪糕拉面呢个gimmick太过令我念念不忘!🤤而家开左三间分店,好就脚就食到。挑了星期六中午来试试看,荃湾店人流都不少,入座等咗大概15分钟,秒速决定好食咩,等咗5分钟就有得食喇!🚀先上了煎饺子(系拉面店嘅第二灵魂!),表面煎得很香脆,内里没有冰箱雪过嘅质感,不错的,如果肉汁更多更佳,略嫌饺子汁会盖过饺子本身的味道。再来就是今餐的主角——期间限定雪糕拉面!看看完整地浮在水面上的雪糕,拍完照就先食一口雪糕,单独食都好好食(系真实嘅花生酱味),绝对唔系为咗砌个样而滥竽充数嘅质素。但大家食都要记得忍住口唔好食晒,要留番嚟浸入汤底啊。辛辣汤底对唔食得辣嘅人嚟讲会有少少挑战性,可以想像系小/中辣嘅程度,但mix完雪糕不单止无咁辣,入口都顺滑咗,不过唔知系咪我食得太多雪糕😂,捞完之后花生酱味消失咗,不过身为第一灵魂嘅汤头咁特别,食落系好开心的,而个cone浸淋咗吸晒汤汁又几正(但应该有人会觉得怪的)。另外想特别highlight面质,拉面有手作嘅质感,形状偏阔身,主要食口感,作为硬面派真系好满足!🤸🏽期间限定雪糕拉面卖相

卖相:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
价钱:⭐️⭐️⭐️
卖相:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
价钱:⭐️⭐️⭐️
埋单望一望,以现今拉面嘅市道嚟计真系唔算贵,menu其他款都系$80上下,仲要系良心店,突然想食拉面不妨试下,尤其唔知雪糕拉面期间限定几耐啊🫶🏽
2022-05-28
午餐