2021-02-06 66 浏览
超美的西式纯素咖啡店!走花系悠闲风💗以木家具作布置~犹如置身外国小木屋里👍🏼还有木千秋和巨大窗口位~配以小清新花饰作布置💗嚟食嘢丶叹咖啡丶Hea下Relax下之余,仲可以慢慢打靓卡~店名「斋啡」也够晒特别,主要供应纯素美食/饮品💗而用餐区跟点餐区,系相隔一个舖位~不过同样都装修靓靓又舒服~连猫猫狗狗🐶也欢迎作客~🎉手工制Bagel套餐 (包1杯$52以下的饮品)$98Bagel 🥯选了黑色的竹炭口味,入口真系有微微竹炭香👍🏼 馅料选了「和风柚子蟹肉及牛油果」组合,内里有纯素蟹肉丶牛油果🥑丶柚子丶蕃茄丶青瓜丶羽衣甘蓝丶生菜~好好食㖞!我好钟意💗入面混合左好多和风柚子汁,食落一啲都唔Dry😋🎉纯素沙律套餐(包1杯$52以下的饮品)$108 选了「大啡菇丶芝士丶牛油果」的组合~沙律菜非常新鲜,整体颜色配搭很美💗份量也挺多👍🏼大啡菇肥大肉厚,配以和风柚子汁,清爽开胃~🎉Beetroot Latte 丶Black Sesame Latte (跟餐/单点$44)跟餐饮品拣咗Non Coffee 系列嘅红菜头Latte🥛同黑芝麻Latte~两款都系用咗Oat Milk ,入口好Creamy~不过个人

和风柚子蟹肉及牛油果 Bagel

🎉手工制Bagel套餐 (包1杯$52以下的饮品)$98
大啡菇丶芝士丶牛油果 沙律

🎉纯素沙律套餐(包1杯$52以下的饮品)$108

Black Sesame Latte

Beetroot Latte

跟餐饮品拣咗Non Coffee 系列嘅红菜头Latte🥛同黑芝麻Latte~两款都系用咗Oat Milk ,入口好Creamy~不过个人觉得较为细杯~

纯素蛋糕

🎉是日纯素蛋糕 $48-52
卖相好优雅精致~仲有少少花做装饰。系无蛋奶嘅纯素蛋糕,入口软滑湿润。
2021-02-05
和风柚子蟹肉及牛油果 Bagel