2020-10-12
话说好耐都冇同屋企人岀去食下饭,老豆就话想食鸡煲,所有系open rice搜寻一下附近有冇正正鸡煲,见到丰锅鸡煲几吸引,d食评又唔错,一于带屋企人黎食🤤!.入到去职员会提示需要量体温,而且仲会比一碗热水客人洗一洗餐具,疫情下食得放心。有自助调味区,每位$8选择丰锅鸡煲其中一个原因,就系食鸡煲唔食辣都有好多选择,我地就睇中咗滋补螺片花胶鸡煲!一碟上放置得好靓,花胶原条上!汤滚左之后,服务员会帮忙倒进锅里,还会提供漏斗,当漏到一半就是可以食鸡了。等紧汤滚嘅同时叫左碟小食鱼皮,一碟有4块,长过手掌好大块,而且好酥脆。鸡熟左先饮啖汤啖汤好甜,d鸡好嫩滑,补一补成个身立立即暖笠笠食完d鸡,唔好浪费左个汤底,叫左碟牛小排同四宝丸牛小排切得好靓,牛嘅油脂分布好平均,分量2个人够食牛小排每一块中间会开成一半,易熟、易入口四宝丸,分别系墨鱼丸、虾丸、黑墨丸 & 鲮鱼丸,总共8粒,可以食哂唔同嘅丸。手打嘅丸,非常弹口👍🏻钟意食黑松露嘅话,可以试下佢嘅十优状丸。最后,又点少得食菜,叫返个什菜蓝食,d菜好新鲜,吸埋花胶螺鸡汤,十分鲜甜。食得健康又好味😋是次人均消费大概330,离开时见到有
有自助调味区,每位$8

鸡熟左先饮啖汤

啖汤好甜,d鸡好嫩滑,补一补成个身立立即暖笠笠

食完d鸡,唔好浪费左个汤底,叫左碟牛小排同四宝丸
牛小排切得好靓,牛嘅油脂分布好平均,分量2个人够食

牛小排每一块中间会开成一半,易熟、易入口

是次人均消费大概330,离开时见到有人食海龙皇套餐,非常吸引!做特价每位328,免收加一。下次决定再黎食😋