2024-04-25 172 浏览
今日lunch约左朋友黎呢度食晏,入到去员工好细心,拣左个冇咁大风既位俾我地。坐位都坐得几舒服。上网话呢度个花胶鸡出名,咁我地就直接叫左呢个,然后再叫左牛肉,贡丸,炸响铃,牛骨髓,同埋两款菜。浓厚原只鸡煲花胶汤-我地两个人,所以嗌咗半只鸡就够,啲花胶多到盖晒个鸡,汤真系好浓厚,好好饮,店员仲会过黎帮你剪鸡同花胶,你就实行坐喺度等食。手切安格斯牛肉-碟牛肉好新鲜好靓,就咁食唔使点酱已经好味。炸响铃-个人喜好,我去亲打边炉都会食炸响铃。胡椒猪肚贡丸-呢个贡丸再加胡椒猪肚我都系第一次听,少少胡椒味,几特别。唐生菜鲜嫩尖笋片-菜类都几新鲜,我钟意呢度有啲特别啲既款式例如尖笋片,几爽脆。牛骨髓-而家出面比较少有,同埋都好干净好滑。红枣桂圆茶,杞子雪耳茶-中女要饮热饮,呢度几款热饮都几出色,够晒滋阴养颜。酱料架有沙茶酱系几出色,不过我自己觉得佢汤底够浓,再加牛肉新鲜,所以食原味道都够。

手切安格斯牛肉-碟牛肉好新鲜好靓,就咁食唔使点酱已经好味。

炸响铃-个人喜好,我去亲打边炉都会食炸响铃。

牛骨髓-而家出面比较少有,同埋都好干净好滑。

2024-04-24
午餐