2014-06-18 2682 浏览
旧年黎过系呢度写过封信,最近收到喇~好开心,所以同朋友再黎帮衬。因为想少d人,拣左一个星期六既早上去。叫左杯matcha latte,不太甜,牛奶味比较重, 浓。店舖除了有tea set,还有好多靓靓家品售卖。叫了一人一个tea set,每人都有自己的信纸,可以写一封信俾未来既自己。其实上年写既野,隔左咁耐我真系唔记得左,所以收返既时候都觉得几惊喜。下年又可以收喇~呢个idea有d另类不过我就几钟意。食物方面,有几件酥皮挞,松饼同甜点,有d同之前一样有d好似系新既。我当系早餐,慢慢食就觉得ok够食,如果当lunch可能就唔得喇。不过d食物有d都几好味呀,例如三文鱼碎蛋,咸咸酸酸的好开胃,磨菇挞奶油跟牛油味很重,香口。甜品有搽左士多啤梨果酱既玫瑰松饼,玫瑰花味香香的。还有一件加了红菜头味的朱古力蛋糕,是想令朱古力清新一点吧。另外仲有一件daily special,我吃了那件有lemon味的玛德莲蛋糕,松软,lemon味很香, 清新~跟酒店不同的是cake stand餐具跟环境都好漂亮,食物造型不是像酒店很精致那种,不过味道还不错,较有田园感。唯一要考虑的是座位的setting是一个com
因为想少d人,拣左一个星期六既早上去。
Matcha latte
店舖除了有tea set,还有好多靓靓家品售卖。
Tea set提供的I LOVE ME信纸,食完再慢慢写

呢个idea有d另类不过我就几钟意。
两个tea set的份量

唯一要考虑的是座位的setting是一个common room的模式,望落都几细。不过沙发坐得几舒服,够大,坐落都唔系好迫,而且气氛很温柔,所以我都接受到。

开心的一天~
2014-06-07