2021-05-17
.📍 𝚂𝚎́𝚊𝚗 𝙲𝚊𝚏𝚎́ & 𝙻𝚘𝚞𝚗𝚐𝚎..之前佢间舖仲喺尖沙咀𠮶阵已经好想去,最后搬咗去铜锣湾之后终于去到🤤 又系一间用花做主题嘅餐厅,连食物都摆放咗好多食用花🌸 而且佢哋食物嘅卖相好靓,所以吸引到我哋去试吓😍.⚪️ 蜜汁德国咸猪手紫薯汉堡配薯条 - HK$148✏️ 紫色嘅汉堡卖相相当吸引😍 佢哋嘅包系低糖嘅,健康好多🤤 而且有淡淡嘅紫薯味,食落去似有咬口啲嘅馒头试过面包🤣 咸猪手份量唔少,而且好厚肉,食落去唔会好干🤤 佢哋嘅薯条亦都系即炸,热辣辣好正😚.⚫️ 烟三文鱼牛油果沙律 - HK$108✏️ 呢份沙律一嚟到卖相比我想像中嘅靓😍 一开始以为会系普通一碗沙律菜咁,但佢搭得好整齐😚 最底下系沙律菜,中间一层系牛油果,而最上面就系烟三文鱼砌成嘅花🌸完全配合晒佢花花嘅主题😂 成碟沙律食落去好清新,菜亦都好新鲜🤤.⚪️ 芝士忌廉蟹钳肉烩饭 - HK$169✏️ 虽然个饭望落去唔大碟,不过一个人食都够,因为又忌廉又芝士🤣 一摆入口真系蟹肉同芝士味都好出😍 而且好creamy🤤 碟饭会焗一焗先送上枱,所以食落去香口好多,面头嘅芝士溶咗之后仲会有少少拉丝🧀😍 好食.⚫️ 有机南瓜带子烩饭 - HK$1
📍 𝚂𝚎́𝚊𝚗 𝙲𝚊𝚏𝚎́ & 𝙻𝚘𝚞𝚗𝚐𝚎
⚪️ 蜜汁德国咸猪手紫薯汉堡配薯条 - HK$148
⚫️ 烟三文鱼牛油果沙律 - HK$108
⚪️ 芝士忌廉蟹钳肉烩饭 - HK$169
⚫️ 有机南瓜带子烩饭 - HK$108
✏️ 南瓜烩饭同忌廉烩饭嘅口感几乎一样,都系好creamy,但食落冇忌廉烩饭咁漏🤣 烩饭除咗用南瓜汁仲有啲南瓜粒,所以都几重南瓜味🎃
⚪️ 黑松露忌廉杂菌带子扁意粉 - HK$158
✏️ 同蟹钳肉相比,呢碟意粉有啲逊色🥺 其实佢唔系唔好食,不过就普通咗啲🥺 就系黑松露意粉,想像到嘅味道😂 不过佢嘅带子都几大粒,几鲜甜,亦都烧得几香,所以加翻少少分🤣
⚪️ 樱花树班戟 - HK$128
✏️ 呢碟系为咗打卡而叫嘅🤣 又真系几靓😍 最顶粉红色嘅樱花树就系棉花糖,而每层pancake之间同最顶个层都有好厚嘅忌廉,食落去味道唔算好丰富,因为全部都系甜嘅🤣 仲有两旧朱古力蛋糕,味道普通😆 而佢隔离配嘅海盐雪糕就令成个甜品视角上同味觉上都冇咁寡🤩
⚪️ Séan de Rose - HK$88
✏️ 呢杯cocktail 系餐厅嘅 signature🌹 虽然用咗 Vodka 嚟调配,但饮落有玫瑰同小红莓嘅甜味 ,一啲都唔啃,好易入口😍 好适合唔太钟意饮酒但又钟意打卡嘅你😚
⚫️ Berrylicious - HK$68
✏️ 呢杯mocktail嘅卖相好吸引😍 上面有劲大粒士多啤梨做装饰🍓 而佢系由
蔓越莓、草莓、红莓、蓝莓同芙蓉花做成嘅,所以饮落去真系好重莓味😂
⚫️ 玫瑰鲜奶咖啡 - HK$50
✏️ 咖啡配咗一朵粉红色嘅玫瑰花,影相𠮶阵完全抢晒镜🤣 呢杯latte饮落去幼滑,唔会过甜,系唔错嘅选择🤤
蜜汁德国咸猪手紫薯汉堡配薯条
烟三文鱼牛油果沙律