餐厅: The Ground Kitchen
资讯:

2024-06-24 796 浏览
又番黎呢间餐厅食啦,皆因每碟都摆盘吸引🤩,以食用花做伴碟,随手一影都系靓相。今晚我地叫左Dinner Set,套餐包沙律/汤、头盘同埋主食。先讲饮品先,我地叫咗👉🏼Tropical Island & Berries Blast,仔细一睇,圆形冰粒入边有食用花,冰粒🧊溶咗之后就会见到花瓣飘浮系饮品上面,好有心思😍。👉🏼香煎北海道带子配烧粟米仔有3粒带子咁多呀,上面加左鱼籽去增加口感😚👉🏼生牛肉挞挞配牛油多士平时都好少食生牛肉,生牛肉食落唔会好腥,软淋淋🤤👉🏼炸鱼薯条 $318系粗薯条呀😍😍咬落好多薯仔既脆薯条好合我心意😆,大大条够满足😌,而柠檬叶嘅炸鱼外脆内软,配埋泰式沙律酱,多左份清新味道👅超夹,点点下就清哂成碟酱🤭👉🏼海鲜手工意粉 $298最钟意食手工制既意粉,觉得咁先够诚意。餐厅落足料,海鲜有鱿鱼🦑、青口、鲜虾,手工面条够creamy 好滑,份量都大。👉🏼芒果意大利奶冻 $38奶冻甜度恰恰好,配上芒果粒,唔会好甜好滞,就算食到饱饱,都值得叫黎食😛有惊喜!

👉🏼香煎北海道带子配烧粟米仔
有3粒带子咁多呀,上面加左鱼籽去增加口感😚

👉🏼生牛肉挞挞配牛油多士
平时都好少食生牛肉,生牛肉食落唔会好腥,软淋淋🤤

👉🏼炸鱼薯条 $318

👉🏼海鲜手工意粉 $298