2018-11-09
话说果日睇到果籽讲呢间Cafe, 老老窦窦, 我真系为左黎睇靓女miss嘅, 不过最终见唔到, 身为一个独L, 我系唔会放弃嘅!! 言归正传, 是日捉埋个Friend子一齐黎到Sean Cafe就爆出一个笑话, 但我唔讲住, 最后先讲, 讲左嘢食先! 呢期工作量大, 要食多啲肉, 但又想懒系健康, 所以我就点左个芝士流心猪柳竹碳汉堡(个名真心长....), 因为店长话有助肠道健康啊, 啱哂我! 猪柳好Juicy, 一咬落去发现, 坚流心丫, 啲芝士原来喺中间!! 个竹碳包味道就冇咩特别, 而个脆脆薯呢, 除左脆, 都系脆, 薯味够, 仲好香添! Friend子就蚬肉怪黎, 获获见到有蚬肉嘅菜式就一定会点, 所以佢最终点左蚬肉意粉, 一见到碟嘢佢就话: 劲足料啊! 就咁望落去, 又真系好多蚬肉㖞, 咁都几抵食! 而餐饮方面, 我点左杯Latte, 有果味得黎又甜甜地, 唔似平时饮开果啲深烘豆产物, 呢杯唔苦之余仲好滑添, 当然有啲每日都受深烘豆影响嘅人会觉得好淡, 但各花入各眼啦! 最后讲埋跟餐甜品, 有香橙桂花果冻, 桂花糕就食得多喇, 加啲橙味落去又几盏鬼㖞! 总括黎讲, 我系一定会
言归正传, 是日捉埋个Friend子一齐黎到Sean Cafe就爆出一个笑话, 但我唔讲住, 最后先讲, 讲左嘢食先! 呢期工作量大, 要食多啲肉, 但又想懒系健康, 所以我就点左个芝士流心猪柳竹碳汉堡(个名真心长....), 因为店长话有助肠道健康啊, 啱哂我! 猪柳好Juicy, 一咬落去发现, 坚流心丫, 啲芝士原来喺中间!! 个竹碳包味道就冇咩特别, 而个脆脆薯呢, 除左脆, 都系脆, 薯味够, 仲好香添! Friend子就蚬肉怪黎, 获获见到有蚬肉嘅菜式就一定会点, 所以佢最终点左蚬肉意粉, 一见到碟嘢佢就话: 劲足料啊! 就咁望落去, 又真系好多蚬肉㖞, 咁都几抵食! 而餐饮方面, 我点左杯Latte, 有果味得黎又甜甜地, 唔似平时饮开果啲深烘豆产物, 呢杯唔苦之余仲好滑添, 当然有啲每日都受深烘豆影响嘅人会觉得好淡, 但各花入各眼啦! 最后讲埋跟餐甜品, 有香橙桂花果冻, 桂花糕就食得多喇, 加啲橙味落去又几盏鬼㖞! 总括黎讲, 我系一定会再黎嘅(先唔好理我系咪睇靓女先)!!!
题外话: Friend子将Sean Cafe拆散左黎读, 我差啲笑到喷啡, 佢读左 Sea N Cafe(自己试读一下就会明我笑乜)