听过呢间餐厅好耐,好多朋友都大力推荐,今次终于有机会黎🫶🏻门口位置有少少隐蔽,行过都争啲错过咗😆环境好宽敞舒适,亦相对宁静,系好舒适嘅用餐地方。Set Menu C -先有六款前菜无限refill,腌萝卜同菠菜最得我心。✨JJJ House Salad沙律菜配上炸莲藕片同炸紫菜好好味😋✨Beef Tartare鲜嫩生牛肉配上大量即磨芝士碎同白松露油,再以日本鸡蛋拌匀,非常香滑🥰✨Sundubu Stew韩式豆腐海鲜汤,有满满洋葱同菇类,热辣辣饮落好舒服。✨JJJ Premium Butcher CutsUSDA 45 days Dry Aged Ribeye/ 2 chef selected USDA steak/ JJJ House Marinated Galbi店员全程帮我地烧,一路烧一路介绍食材,火喉控制得非常好🫶🏻熟成牛经过45日风干,肉质比一般软嫩多汁,肉味更饱满集中,非常高质。但我最喜欢封门柳,肉味真系好浓郁😍自家腌制牛肋肉,搽上韩国酱汁微甜好配合,烤到外层焦香好吸引。可蘸上啤梨蓉食。✨Korean Jeju Pork Belly油脂好丰富,配上酸酸辣辣嘅特调酱汁最适合不过
听过呢间餐厅好耐,好多朋友都大力推荐,今次终于有机会黎🫶🏻

Set Menu C -

先有六款前菜无限refill,腌萝卜同菠菜最得我心。

✨JJJ House Salad
沙律菜配上炸莲藕片同炸紫菜好好味😋

✨Beef Tartare

✨Sundubu Stew
韩式豆腐海鲜汤,有满满洋葱同菇类,热辣辣饮落好舒服。

✨JJJ Premium Butcher Cuts
店员全程帮我地烧,一路烧一路介绍食材,火喉控制得非常好🫶🏻

✨Korean Jeju Pork Belly
油脂好丰富,配上酸酸辣辣嘅特调酱汁最适合不过。我选择同生菜蒜片一齐食。

✨JJJ Beef Rice
原条牛骨髓加入牛肉石锅饭,牛脂香味渗入饭,极香浓🫢牛柳粒好鲜嫩弹牙,加入日本炸蒜片、干葱丝、酱油等,好邪恶😆

甜品方面,我哋每人叫左唔同味道嘅雪糕。
Makgeolli - 马格利酒/牛奶/柠檬,淡淡酒香唔会太呛
Ginseng - 人参/云呢拿/橙茶,好甘甜!一啲都唔苦!仲有啲脆粒,好食!
Tofu - 豆腐/椰子/蛋,滑滑溜,相对清新
Ginger - 姜/柠檬皮,姜味超香,柠檬皮增加口感,喜欢🫶🏻

2024-05-02