2023-06-14
最近系苏豪Elgin Street到试左2间几唔错既餐厅,其中一间就系Holy Eats。本身系俾佢个Monday 2-4-1 munchie吸引左入去既。只要每人各嗌1款小食,就可以享用mains买一送一。加上佢个感觉又几chill咁,所以要试下。当日7点去到餐厅,原来呢到每日4-8pm系Holyhour,啲野饮都系$50-$60。于是嗌左2杯好refreshing既野饮,夏天饮真系几爽。✨Aperol Spritz $60✨Honeysuckle Natural Fruit Seltzer – Gin Citrus $50呢到啲小食好吸引!虽然得2条友,都忍唔住嗌左3款。✨H.F.C – Holy Fried Chicken $158house marinade sauce, yoghurt cucumber, Si Chuan sauce,炸鸡都唔错,热辣辣、皮脆肉嫩,个酱系四川辣酱配蛋黄酱,食落微微辣😋✨Prawn Tacos(2pcs) $98Sambal, guacamole, onions叁巴酱系娘惹菜成日都用到既酱,估唔到墨西哥tacos配呢个酱都咁夹!叁巴酱本身都有虾
于是嗌左2杯好refreshing既野饮,夏天饮真系几爽。
✨Aperol Spritz $60
呢到啲小食好吸引!虽然得2条友,都忍唔住嗌左3款。
✨Prawn Tacos(2pcs) $98
Sambal, guacamole, onions
叁巴酱本身都有虾膏,配虾tacos就岩晒啦,又香又惹味👍🏻
✨Mushrooms Croquettes $88
black garlic, parmesan
成个可乐饼食落好creamy,最底个black garlic sauce超好味!唔知点形容,净系劲想拎起只碟lam晒啲酱佢🤤
✨Ox Tongue Macaroni $128
bell peppers, tomato, parmesan
牛舌煮到好腍,通粉带少少烟韧。我朋友话系充满回忆好homemade既味道!
✨Steamed Gyoza $118
pork, spicy vinegar, kimchi
其实食完个通粉已经几饱下,但因为mains有买一送一,所以我地拣左个饺子。
有成6大只蒸猪肉饺子,饺子皮厚薄适中,个汁酸酸辣辣。
✨French Toast $88
peanut butter, orange marmalade, whipped salted caramel
甜品就系另一个胃黎既😂呢个西多士同平时食开既唔同,圆碌碌好似个饼咁。
真系好似佢menu所写咁系must try!
好钟意佢加左个柑橘酱,甜得黎又带啲甘苦,完全中和晒个花生酱既味道,一啲都唔觉得油腻!