2023-03-18
放工想揾朋友chill下😎 饮杯嘢🍸 去咗中环既 CANELE🥰 个氛围好舒服,装潢简约但系好精致👍🏻 原来呢间餐厅嘅装修灵感来自于法国艺术大师Piet Mondrian😍 真系好有心思❤️ 餐厅嘅墙身同地面都系用咗Mondrian嘅标志性色彩同几何图案😌 令整个空间好富现代感,又唔失简约嘅美感😍佢哋嘅晚餐想做到精益求精👍🏻 所以每日只提供三款主菜😌 当日我最想试嘅龙虾竟然卖晒😭 所以就试咗另外剩返𠮶两款啦🥰佢哋个set 已经包左两款🥗 前菜首先系佢哋嘅面包homemade sour dough🍞 面包质地外面好香脆🥰 入边松软烟韧❤️ 我真系一口接一口,停唔到嘴😍 系我好钟意嘅味道同口感😋然后系佢哋嘅意式拼盘🍖拼盘上面几款多唔同款式嘅意式小食,包括Parma ham 🐷 烟三文鱼🐟 同沙律🥗 整体味道唔错 ❤️主菜方面,我拣咗带子红鲷鱼🐟同安格斯牛柳🥩香煎带子红鲷鱼好鲜美👍🏻 带子鲜甜嫩滑❤️ 同红鲷鱼嘅鲜味真系绝配😌香煎安格斯牛柳份量好十足🥰 肉质鲜嫩多汁,配上酱汁,味道更加一流☺️重点系佢哋啲薯条同埋蔬菜都系任食㗎🥰最后系甜品,我拣咗柚子芝士蛋糕配云呢拿雪糕🍰 同埋朱古力疏乎厘配云呢拿雪糕
佢哋个set 已经包左两款🥗
然后系佢哋嘅意式拼盘🍖
主菜方面,我拣咗带子红鲷鱼🐟同安格斯牛柳🥩
重点系佢哋啲薯条同埋蔬菜都系任食㗎🥰
最后系甜品,我拣咗柚子芝士蛋糕配云呢拿雪糕🍰 同埋朱古力疏乎厘配云呢拿雪糕🍫
柚子芝士蛋糕好清新🌿 蛋糕香滑,芝士味道浓郁😍 配上云呢拿雪糕🍦 味道好夹🥰
朱古力疏乎厘好好食😋 疏乎厘质感轻身👍🏻 朱古力味浓郁❤️ 配上香滑嘅云呢拿雪糕🍦好食到停唔到口😋
Child memory / Provence perfume 🍸
我哋嗌左两杯特色Cocktail👍🏻 两杯打卡都好靓❤️ 又易入口🥰