2024-10-14 150 浏览
今晚放工想喺中环食晚餐 朋友钟意食中餐 我特登拣咗呢一间 英式中菜fusion餐厅 呢度好近地铁站 好方便 地方宽敞 装修新净 有一点点中西合璧嘅感觉🌹今晚食呢一个夏季tasting dinner $680 pp 有四道菜加埋厨师甜品 好多选择 ⭐头盘芝麻虾多士 酥炸云吞田园沙律q系一啲比较经典 依家少见嘅茶楼点心 ⭐鲜蟹肉粟米羹劲多蟹肉 热辣辣 ⭐香酥鸭挂包系我朋友嘅至爱 个包蒸到软淋淋 好好食 正餐 ⭐脆皮牛肋骨跟咖哩汁咖哩汁同牛肉好夹 牛肋骨炸到外脆内软 淡淡肉 好开胃⭐甜豆芦笋炒三鲜 芦笋炒到好绿 加上鲜虾🦐 鱿鱼🦑 等等海鲜 好多甜豆几健康 食材高级Chef’s Dessert🧁⭐️ 朱古力果仁挞朱古力饼底 上层香浓嘅朱古力同坚果 唔算好甜 ⭐芒果奶冻挞 亦都好有惊喜 好特出 上面嘅椰丝 感觉清新Signature cocktails🍸⭐️Suzie WongVodka | Lychee | Pomegranate | Rose@1908bc_hongkong#1908bc #上环美食 #上环 #sheungwan #britishchinesefood #中菜 #chinese
今晚放工想喺中环食晚餐

Signature cocktails🍸
⭐️Suzie Wong

Suzie Wong

@1908bc_hongkong

#1908bc #上环美食 #上环 #sheungwan #britishchinesefood #中菜 #chinesefood
#1908bc #上环美食 #上环 #香港必吃 #香港中菜 #香港探店 #香港美食 #香港生活 #香港打卡
#中环商务午餐 #上环商务午餐 #香港探店
Suzie Wong