2023-07-14
一直以为金钟系个美食沙漠,但终于俾我揾到个绿洲,仲可以欣赏到超靓维港海景✨餐厅装修非常特别,挂系墙上嘅纯白色单车感觉好梦幻😳🔸Egg Benedit • Lobster🔸拣左配搭龙虾🦞卖相好吸引,水波蛋圆碌碌,一切开蛋汁就流晒出嚟🤤下面夹住波菜同自家制蛋黄酱,配埋龙虾肉同虾头d膏一齐食超正👍🔸Skillet Pancake🔸即焗班戟有几款口味选择,甜嘅就成日见,所以拣左唯一一款咸嘅pancake~鸡肉蘑菇配黑松露奶油🥞蘑菇同鸡肉加上奶油酱好creamy,热辣辣煎pan焗到pancake表面松脆,入面keep到好软熟、好香蛋味😋🔸Grilled Baby Pork Ribs • Squid fries🔸猪肋骨烤得恰到好处,肉质好腍而且好易去骨,烧烤酱汁亦好惹味,食到lamlam脷😋炸鱿鱼辣辣地好香口,呢两个配搭意外地唔错👍🔸Yuzu Angel Blanc Cake🔸卖相好cute嘅柚子白芝士蛋糕,外层慕斯细滑,中间夹咗柚子啫喱,淡淡柚子香,甜度适中好唔错😍🔸The BRICK LANE Chocolate🔸以餐厅名命名嘅招牌朱古力~必试!上面座山仔系烧过嘅棉花糖,好浓朱古力味又唔会好甜
🔸Egg Benedit • Lobster🔸
🔸Skillet Pancake🔸
🔸Yuzu Angel Blanc Cake🔸
🔸The BRICK LANE Chocolate🔸
以餐厅名命名嘅招牌朱古力~必试!上面座山仔系烧过嘅棉花糖,好浓朱古力味又唔会好甜,一啲都唔漏☕️
🔸Peach Ocean🔸
卖相好吸睛嘅Mocktail,味道酸酸甜甜好清新,入口满满香桃味,夏日最啱叹杯🍸
呢度无论食物味道同卖相都好出色,临走仲欣赏到维港夜景,确实系一间唔错嘅餐厅✨