2021-08-25 126 浏览
难得放假,一早去铜锣湾叹个早餐先。之前听朋友讲话礼顿道(时代广场附近)有间英伦风既餐厅,于是我去睇吓。门口既格局令我觉得去左旅行咁。餐牌有Egg Benedict, 原本见到set breakfast 价钱平d, 但只可以拣三文鱼或牛油果🥑做Egg Benedict 既主食,于是我拣Main Menu! Why not both ? 饮品我叫左个焦糖冻拿铁,香浓既咖啡提神醒脑,整体来讲都唔错。等紧主食既时间最岩用黎打下卡餐厅格局以英式做主轴书柜有真书可以俾大家睇,一个人睇下书食下早餐,感受me time都唔错。我拣左个靠窗位置坐,有自然光下,人都精神晒。终于有得食Egg Benedict Egg Benedict with Smoked Salmon & Avocado 🥑 (plus side dish) $118荷兰蛋黄酱配流心蛋,口感香滑,软软既牛油果搭配烟三文鱼,有种夏日清新既感觉。个薯饼煎得几香脆,沙律菜有黑醋汁,好开胃。个底层既包都比较松软可口。呃Like 之选

门口既格局令我觉得去左旅行咁。

Caremel  Latte  (Iced)

等紧主食既时间最岩用黎打下卡

餐厅格局以英式做主轴

我拣左个靠窗位置坐,有自然光下,人都精神晒。

终于有得食Egg Benedict

Egg  Benedict  (Smoked  salmon  &  Avocado )

呃Like 之选