🎊 今次为左庆祝同男朋友一周年,睇咗劲多间性价比高嘅餐厅,最后拣咗呢一间英伦风格嘅餐厅🧡🍽️今次食左一个Tasting Menu ($598)同一个Set Dinner Menu($398)。两个餐单嘅分别就系主菜唔同,同埋Tasting Menu多咗一个甜品🧁🥗前菜🐟烟三文鱼沙律配蜜糖芥末酱🐄凯撒沙律(牛)两款沙律都好新鲜爽脆,烟三文鱼沙律嘅蜜糖芥茉酱就偏甜,酸酸甜甜好开胃。凯撒沙律味道酸咸,加埋juicy嘅牛扒,十分吸引。🥣汤🦞龙虾浓汤龙眼浓汤嘅浓稠到适中,饮落去有龙虾嘅鲜甜味,口感Creamy。🍄牛肝菌野菌忌廉汤牛肝菌野菌味道好出,每一啖都充满着一粒一粒嘅野菌,口感十足。🥖自家制牛骨髓牛油包佢哋嘅面包口感松软,带有淡淡嘅红椒味。旁边有一个牛骨,内含牛油,真系好有特色。🍽️主菜🥩黑松露鹅肝威灵顿牛柳(8 oz)(Tasting Menu)呢个系佢哋既招牌菜,果然名不虚传!口感层次丰富,外层系香脆嘅酥皮,中层既鹅肝包裹住整旧牛柳,内层既牛柳我要咗3分熟!份量十足,牛柳带有鹅油嘅香味,必点嘅菜式!🐷西班牙粟饲黑毛猪鞍配苹果莎莎(Set Dinner Menu)佢哋个黑毛猪鞍份量都好足,十分

🥗前菜
🐟烟三文鱼沙律配蜜糖芥末酱
🐄凯撒沙律(牛)

烟三文鱼沙律配蜜糖芥末酱 及 凯撒沙律(牛)

🥣汤

🥖自家制牛骨髓牛油包
自家制牛骨髓牛油包

🍽️主菜

🐷西班牙粟饲黑毛猪鞍配苹果莎莎
(Set Dinner Menu)
佢哋个黑毛猪鞍份量都好足,十分厚切,入口松化,配上开胃嘅苹果莎莎,内含红椒洋葱,味道清新,真系食唔停口。

🧁甜品
🍫 比利时朱古力心太软(Tasting Menu)
甜品上枱嘅时候,真系十分惊喜。餐厅原来有画碟嘅服务,上面可以写上一周年快乐 ,拎嚟同我男朋友打卡真系一流。
心太软嘅外层有微微脆嘅感觉,暖暖哋,里边嘅朱古力十分流心,朱古力味香浓,好满足。
比利时朱古力心太软

🧡P.S.佢哋嘅服务员态度好好,而且十分友善。环境我都好满意,打卡都唔错!唯一要注意嘅就系要事先预约,如果唔系未必有位。
烟三文鱼沙律配蜜糖芥末酱 及 凯撒沙律(牛)
龙虾浓汤
牛肝菌野菌忌廉汤