2019-01-22
火锅店起冬天特别受欢迎,最近香港都开左好多唔同风味既火锅店!今次呢间系朋友推介,不过walk in 好难有位,所以最好都系订枱安全啲,而且暂时OpenRice 订位仲有asiamiles 储到!一出䢂就已经系餐厅,不过我欣赏佢呢度够宽阔,枱够大,可以放到好多火锅材料,枱与枱之间亦有距离,唔会有压迫感!呢度既酱料选择几多,可自由配撘一坐低,侍应会问饮咩茶,可以帮手消下滞!跟住就会送上英雄八盏!呢八款小食款式各有不同,有凉菜又有肉!我最钟意云耳、辣既腩肉、青瓜同豆腐干!等食火锅之前有呢啲小食,系唔错既餐厅有提供围巾,几好,唔怕啲火锅汁弹到成件衫都系叫左成枱野食,差啲摆唔洒!我地叫左鸳鸯锅,一个系二十五年陈年花雕醉乌鸡锅,另一边系养生野山菌汤!一边补身,一边健康!野生菌汤好足料,有好多野菌,清清地,几健康另一边锅,系会将醉乌鸡另上,份量系半只,可以清楚闻到好香既花雕酒味!啲乌鸡煮完后出奇地好滑,相信浸得够时间,所以食到鸡有酒香味!!!呢个系大家至爱,所以啲乌鸡好快就俾我地食洒😂美国雪花肥牛$198牛肉既种类好多,又有拼盘!我地最后决定专心食最爱既肥牛!份量唔错,清楚睇到雪花纹,牛肉味浓,而且
呢度既酱料选择几多,可自由配撘
一坐低,侍应会问饮咩茶,可以帮手消下滞!
等食火锅之前有呢啲小食,系唔错既
餐厅有提供围巾,几好,唔怕啲火锅汁弹到成件衫都系
叫左成枱野食,差啲摆唔洒!
一边补身,一边健康!
野生菌汤好足料,有好多野菌,清清地,几健康
呢个系大家至爱,所以啲乌鸡好快就俾我地食洒😂
美国雪花肥牛$198
牛肉既种类好多,又有拼盘!
我地最后决定专心食最爱既肥牛!
份量唔错,清楚睇到雪花纹,牛肉味浓,而且入口即融!正!
上: 酥炸响铃$48
下: 招牌四宝丸(12粒) $108
酥炸响铃同四宝丸系侍应特别推介,话系餐厅自制。
响铃确实相比其他火锅店既更脆口同松化,而且无咁油腻!呢个好薄脆,所以比一般既响铃渌既时间要再短啲!
四宝丸好弹牙!鲜虾丸系会食到有虾肉既👍🏻
上:猪爽喉$88
下:韭菜水饺(6件)$48
猪爽喉唔系度度都有得食,呢度份量几慷慨!
轻轻渌一渌,好爽口,无压味!!
韭菜水饺,我既至爱!侍应话系餐厅自制,食落无咩味精味,韭菜份量足!啱洒我心水
鲜桂花鱼片$88
有成条桂花鱼叫,不过我地想试多啲款,就叫鱼片过下口瘾!
桂花鱼望落好有光泽,够新鲜!鱼片都几多,几抵食
上:西洋菜$32
下: 杂菌拼盘$68
份量真系好多,西洋菜洗得够干净
四川绍粉$28
渌完之后,变成透明状,吸洒汤底既精华,粉好弹牙,好好味!每次打边炉都好钟意叫呢个作总结!
整体味道几好,用料都新鲜,呢度既服务算系普遍火锅店中数一数二好!见到有隔离枱既客人唔小心点错野,经理了解完主动提出可以帮客人改番。虽然客人都好好,最后系无换到,不过经理既做法都加洒分!