2019-10-31 145 浏览
我唔系一个成日写食评嘅人,每次只有非常好味而服务又好嘅食店,先值得我花时间去表扬。花斑茶社嘅黑糖珍珠乌龙奶茶,系我觉得全香港最好饮嘅珍珠奶茶,回想起第一次同妈咪一齐初尝花斑茶社,饮第一啖,我哋两个即刻瞪大眼叫出嚟:「好浓茶味呀!」黑糖珍珠乌龙奶茶嘅乌龙茶底非常清香,而且珍珠烟韧得嚟一咬即断,唔会好似胶咁咬好耐先断,所以肯定消化得到,最重要系难得少有可以走冰嘅茶店,d 冰唔会沟淡晒杯奶茶,啱晒重口味又钟意饮茶嘅我,简直系 Perfect!试过一次就会爱不释手,觉得香港其他我试过嘅珍珠奶茶都系冇乜茶味…每次再去花斑茶社,我都冇再试过其他饮品,因为忍唔住必饮黑糖珍珠乌龙奶茶!今朝喺西环睇完医生,就买几杯返公司比同事试吓,坐喺我隔离嘅同事每饮一啖就讲一次:「好味!」、「d 茶有回甘㗎!」,另一个坐得远嘅同事就 Whatsapp 我讲咗几次好欣赏 d 茶味。美中不足系花斑茶社好少分店,唔系咁易买到,我又唔系成日会去西环,所以每次都要隔好耐先饮到一次,真系好吊瘾!!!另外,有几次放工特登由鲗鱼涌去西环买饮品再转车返屋企,但去到都话黑糖珍珠卖晒,要等45分钟先有…希望呢一点可以改善吓,我明白店员想保

黑糖珍珠乌龙奶茶

美中不足系花斑茶社好少分店,唔系咁易买到,我又唔系成日会去西环,所以每次都要隔好耐先饮到一次,真系好吊瘾!!!另外,有几次放工特登由鲗鱼涌去西环买饮品再转车返屋企,但去到都话黑糖珍珠卖晒,要等45分钟先有…希望呢一点可以改善吓,我明白店员想保持珍珠新鲜,所以唔会一次过煮好多摆喺到,但最好可以喺卖晒之前预早煮定多 d 黑糖珍珠备用啦!
2019-10-31
等候时间
10 分钟 (堂食)
黑糖珍珠乌龙奶茶