2020-05-17
近排天热真热返☀️,依家大家都戴口罩😷,出街既话都真系想食下D野降下温❄️回一回气至得!今日就介绍一间位于K11 Musea 甜品店😋!如果行K11 Musea,我真好钟意行佢B2层既Food court,除左有出名牛角包🥐外,仲有好多平时少见同过江龙餐厅👍🏻,今次介绍就系位于见眼处既本茶!本茶原来由京都开嚟香港既餐厅,之前喺铜锣湾开过popup store后,呢间就系佢第二间分店。平时我咁钟意饮日本🇯🇵茶,就一于试下佢雪糕🍦系咩味😋!先饮下个卖相,真觉得双色雪糕好靓✨,味道我就觉得雪糕都几滑身,茶味🍵都几突出👍🏻,系少少浓但一D都唔苦涩,岩哂D怕涩既朋友!雪糕杯下面放左D脆米,配埋雪糕一齐食,又软又脆口,口感几丰富!雪糕🍦溶左少少🤏,配埋脆米食就更入味😋。红豆馅系红豆蓉配红豆粒,味道都唔错,唔会因为太甜而食唔到雪糕茶味🍵!我自己觉得食茶味雪糕,点都要加D红豆都夹!总体嚟讲都几好味😋!不过佢呢排好似装修紧,所以冇营业🈺,大家唔好摸门钉!