餐厅: 樂茶軒 (大館)
资讯:

2022-12-11 488 浏览
今日同事话去happy hour点知去左间茶馆happy hour🤪位于大馆嘅乐茶轩将中式茶饮同西方美酒结合制作出茶味鸡尾酒同茶啤酒劲有新意!Beer flight有齐四款茶啤由淡到浓一次试匀每款茶啤前都有张纸卡中英兼备咁介绍茶啤嘅特色每款都好易入口而且比普通啤酒多一份清香每饮一啖都忍唔住先尝下酒香先🤭个人最喜欢Jasmine Green Tea Wheat Beer👍黎得茶馆当然都要品下茶但乐茶轩个茶谱太多选择一时间我都唔知点拣好唯有请侍应推介侍应对各种茶都瞭如指掌先帮我筛选部份再介绍最后我拣左被推荐嘅有机凤凰单欉凤凰单欉茶味清香入口唔苦涩入喉后有回甘唔错㖞!饮得茶当然又想食个包乐茶轩嘅素食点心一啲都唔输蚀中式素食点心比较朴实无fusion豉油皇炒素牛肠粉卖相好似加上辣酱食肠粉更能以假乱真!香脆咖哩角香浓咖哩令人忘记左肉饀所以素食版同样香脆可口煎酿豆腐每日到货嘅鲜豆腐豆味香浓略煎过后又香又脆夜晚又想chill下乐茶轩系个好选择!
今日同事话去happy hour

中式素食点心比较朴实
无fusion

豉油皇炒素牛肠粉
卖相好似
加上辣酱食肠粉更能以假乱真!

香脆咖哩角
香浓咖哩令人忘记左肉饀
所以素食版同样香脆可口

煎酿豆腐
每日到货嘅鲜豆腐
豆味香浓
略煎过后又香又脆

夜晚又想chill下
乐茶轩系个好选择!
2022-12-07