2018-07-07 113 浏览
自己不嬲都钟意食抺茶甜品,咁岩朋友介绍左黎太古出名食抺茶野既京林屋试下,除左甜食外,呢到仲有热食,最岩夜晚黎食啦!由于我地7点就到左,唔洗排队就有得入啦,食食下就好多人,好彩早黎咋!饮品方面,由于成日食抹茶甜品,今次我地叫左焙茶牛奶同焙茶雪糕沙冰,系其他甜品店较少见到,焙茶经过焙煎后没有了抹茶的苦涩味,入口浓浓茶香,一试就爱上!主食方面,我地叫左林屋和食料理食物及摆碟简单而精致,有鱿鱼沙律、鲭鱼、卷物、蛋及渍物,每款都可品尝一点,味道浓淡适中,配有带点茶味的饭,份量刚刚好。京式鳗鱼饭鳗鱼肥美而且份量好足,有整整一条鳗鱼份量,食落淡淡似,配有独特的鳗鱼汁,味道香浓食完主食,当然要叫甜品啦,呢个系竹炭蛋卷配雪糕及丸子,蛋糕松软芳香,配有淡淡竹炭味,不会太甜,感觉很清新抹茶芝士蛋糕配抹茶雪糕最期待嘅抹茶甜品,芝士蛋糕味道香浓,又不会盖过抹茶味,配上丸子、红豆和抹茶雪糕,整个配搭很好!食完呢餐真系好满足呀,又多了一间甜品店的选择!

主食方面,我地叫左林屋和食料理

京式鳗鱼饭

抹茶芝士蛋糕配抹茶雪糕

食完呢餐真系好满足呀,又多了一间甜品店的选择!