2022-01-04 219 浏览
肥鸡一直都几欣赏茶木,因为佢嘅menu唔会闷,每季都会出当季当造嘅食品,令到食客可以尝鲜。位于屯门市广场嘅茶木,肥鸡又真系第一次试,今次试咗佢嘅古早红烧牛肉拌面,汤面就食得多, 佢嘅红烧牛肉汤底永远都系肥鸡头三甲之一,反而拌面就几得意肥鸡第一次试。佢嘅牛肉唔使讲卤得非常之入味同埋淋,入口即化,但系佢嘅拌面嘅调味今次多咗麻嘅感觉,应该有落到花椒油,所以食落去好香口。至于佢个墨汁花枝奶油意大利粉 ,佢嘅墨鱼汁非常之咸香,配埋q弹嘅花枝,唔错。甜品嗌咗佢新出嘅青苹果牛油果蜜糖砖,一如以往,多士烤得非常之香脆 ,配上甜甜嘅青苹果忌廉同埋牛油果嘅油香,系一个几有趣嘅尝试。至于佢嘅脆脆黑糖瀑布珍珠奶茶,上面配埋烟韧嘅丸子,但系杯嘢又唔系好甜, 肥鸡几钟意。
2021-12-15