餐厅: 茶泰 (荃新天地2)
资讯:

2023-08-27 196 浏览
今日晏昼去荃湾,友人提议去食泰国野,拣左呢间坐落系荃新天地二期望落都几chill 既茶餐厅。入口右边放满泰式饮品零食,好似图书馆咁,不过架上唔系图书,而系泰式食品,几特别!餐厅内装修别致,好舒服,位与位之间阔落,最啱同朋友食饭吹水。我们一行四人,叫左两个冬荫汤河,一个蚝仔煎蛋饭,一个香茅猪扒蛋饭。冬荫汤河味浓但又不太辣,有少少酸,酸得来好开胃,唔错。蚝仔煎蛋饭有惊喜,有蚝味,同蛋混合一齐食,一绝,值得推荐。香茅猪扒蛋饭,猪扒煎得啱啱好,鸡蛋大份得来又唔会老,唯一要弹既系酱汁比较多一点,不过对于我这个喜欢有汁捞饭既人,就冇乜问题。虽然话系食饭时间,但侍应都冇话催促我们埋单,所以都食得几自在,包埋野饮人均$69,唔贵,有时间有机会可以再帮衬。

冬荫汤河

冬荫汤河味浓但又不太辣,有少少酸,酸得来好开胃,唔错。

泰式蚝仔煎蛋饭

蚝仔煎蛋饭有惊喜,有蚝味,同蛋混合一齐食,一绝,值得推荐。

香茅猪扒蛋盖饭

2023-08-25