2018-12-20 60 浏览
有日约左朋友系旺角朗豪坊睇戏,咁岩经过呢间系弥敦道,信和中心对面,新开既万波。今年香港开左愈来愈多既台式饮品舖,但系呢间既装修好eye catching,用左好日式既装修,以木系为主色。短短十分钟等紧杯野个阵,已经见到几个美少女系度打卡。我自己都忍唔住买左杯珍珠奶茶饮。收银个哥哥好热情❤️同有礼貌。又推介佢地店舖主打既轻初乳芝士系列。turn out 佢地既奶盖同其他店好唔同,其他店既奶盖饮完系饭都唔想食,劲滞,好heavy,但系呢间既creme brulee 奶盖饮落去好滑,海盐同焦糖味都好重。本新呢杯野系配红茶底,但系我自己都系忍唔住转左佢地既乌龙鲜奶,再加波霸,好qq,真系好好饮。我嗌左微糖,我觉得岩岩好。

香草籽与咸奶油布蕾
2018-12-18