餐厅: 金記冰室 (數碼港商場)
资讯:

A姐想睇嘅𠮶套戏,原来就快落画,应承咗同佢睇但又唔记得添,好彩仲有数码港戏院呢个选择!讲真如果我哋唔系因为睇戏,都唔会特登走入嚟数码港呢!嚟到夜晚嘅数码港,餐厅选择唔多,好彩仲有金记冰室,更真心觉得呢间金记嘅出品比其他金记更好味。炸鸡髀配沙律鸡脾大大只,鸡皮炸到干身,所以食嘅时候,无咁大罪恶感。鸡皮咸香味十足,鸡肉嫩滑;沙律入边有薯仔、粟米、苹果同桃等,沙律汁捞得均匀。夏天食沙律真系够晒爽快。咸鱼鸡粒炒饭A姐是日金句:「炒得好味嘅咸鱼鸡粒炒饭真系好好味!」炒饭即叫即炒,炒得干身,米饭粒粒分明,够晒镬气。咸鱼鸡粒炒饭嘅重点当然系咸鱼啦,咸鱼切得细粒,融入炒饭当中,所以每一啖饭都充满住咸鱼嘅咸香味,好惹味。XO酱虾球炒西兰花虾球有成6大只,新鲜弹牙;而西兰花爽口,索晒XO酱嘅香辣味。鱼香茄子斑块煲捞饭之皇当然系鱼香茄子啦!呢个煲份量超多,捞饭嘅重点当然系肉碎,肉碎劲多,捞饭食真系可以食两个「靓仔」呀!斑块份量同样唔少,炸咗嘅班块,外皮脆卜卜,鱼肉嫩滑;至于茄子入晒味,好满足。

炸鸡髀配沙律

咸鱼鸡粒炒饭