2019-12-21 725 浏览
咁岩同老公去开黄大仙现崇山揾朋友,做完正经事之后就系附近揾野食见到一间看似cafe既餐厅,中西菜都有,好吸引!望真d,原来叫茶餐厅2.0,但一d都唔茶餐厅wor装修好有cafe既格调,仲有户外位店员话日头坐系户外位,仲可以睇到狮子山,狮子山精神,真系要为香港人打下气!Tiffany blue既装饰,空间感十足既坐位,坐得好舒服!新推出既冬天套餐,见到都暖笠笠老公叫左 巴基斯坦羊腩卖相好得!食落坚正宗咖哩够辣,一向对咖哩挑剔既老公都赞好食羊腩足料,又煮得够耐,好软身,好好食加埋少少薯仔,咖哩捞饭,好开胃!另一款送饭一流既中菜煲- 荔芋油鸭煲上菜既时候仲系热辣辣,店员好好心咁提醒要小心热!顺带一提,少有地茶餐厅既男职员可以咁有礼貌,为服务加左少少分!够哂粉既荔芋配白饭,超好食加埋足料既油鸭,好难得cafe既环境,但以茶餐厅既价钱食饱饱仲有惊喜特饮-莓莓仲夏,跟餐只系加$20大大杯,颈吸睛芒椰派对都唔执输两杯特饮放埋一齐,天下无敌!虽然味道对老公黎讲系偏甜,对我黎讲系可以接受,系冬天饮沙冰特别爽不过饮得太多冻野,都想饮返d热野,对自己个胃好返d叫返个酥皮汤就可以满足我任性既愿望中餐加$10有
咁岩同老公去开黄大仙现崇山揾朋友,
做完正经事之后就系附近揾野食

装修好有cafe既格调,仲有户外位

新推出既冬天套餐,见到都暖笠笠

老公叫左 巴基斯坦羊腩
卖相好得!食落坚正宗
巴基斯坦羊腩饭

咖哩够辣,一向对咖哩挑剔既老公都赞好食
羊腩足料,又煮得够耐,好软身,好好食
加埋少少薯仔,咖哩捞饭,好开胃!
荔芋油鸭煲

另一款送饭一流既中菜煲- 荔芋油鸭煲
上菜既时候仲系热辣辣,店员好好心咁提醒要小心热!

够哂粉既荔芋配白饭,超好食

莓莓仲夏

仲有惊喜特饮-莓莓仲夏,跟餐只系加$20
大大杯,颈吸睛
芒椰派对都唔执输

两杯特饮放埋一齐,天下无敌!

酥皮汤

不过饮得太多冻野,都想饮返d热野,对自己个胃好返d

叫返个酥皮汤就可以满足我任性既愿望
中餐加$10有个汤,再加$15就可以有一个酥皮汤,自细钟意饮酥皮汤既我点可以错过呢个机会!
新鲜焗起既酥皮脆卜卜,
将d酥皮整落d忌廉汤o个下系最治愈既!
忌廉汤味道刚刚好,唔会太咸,加埋热辣辣既酥皮一齐食,正

自选鸡蛋仔

最后最后最后,我就系比餐牌既鸡蛋仔相吸引左我入去

自选鸡蛋仔,我仲加左2球雪糕,
真系有咁任胜得咁任胜!
雪糕可以拣朱古力同云呢嗱,仲可以加$5有生果,加$3有棉花糖!棉花糖配雪糕系坚好食!
鸡蛋仔仲热热地既关系,雪糕好快融,真系要快d食

整体黎讲,好有心思既一间茶餐厅,食物种类多样化,价钱合理,推荐
2019-12-18
巴基斯坦羊腩饭