2020-06-29
因为book唔到其他酒店咁就局住去咗Marco Polo呢间咖啡厅,本身都冇乜期望,但简直系惊吓嘅水准呀呢度,唔讲以为去咗自己屋企楼下间茶餐厅,如果我冇估错应该系食蟹主题嘅buffet,但系你揾唔到有少少质素嘅蟹嘅食材,你就不如唔好做啦,我谂呢间唔可以用酒店黎形容,款式少,唔新鲜,差服务,冇环境,超难食,系叫做平少少姐海鲜个龙虾,啲龙虾唔讲以为好似俾人食过再摆返上嚟,霉到一个点,应该系好似放咗好多日咁样,食落去好似食紧旧胶咁,啲帝王蟹脚,长脚蟹脚,乜蟹都好,都好似浸过盐水咁,得个死咸味,又系霉,鱼生冇鱼味腥既,瞇埋眼食你个分唔到系咩嚟,生蚝我就费事试啦其余所有熟食什么蟹汁鱼柳,猪颈肉,蘑菇汁鸡胸肉,乜都好啦全部都冇味嘅,真系估唔到连猪颈肉咁简单嘅嘢都整都冇味,唯独是个千层面系仲叫做放得入个口入边,三款烧味系叉烧喺其余嘅嘢食完全唔见得人嘅情况底下叫做仲食得,其余烧鸭同油鸡系干到龟裂咁滞,应该系晏昼拎过出去比35度嘅太阳晒过 点解我会话呢间嘅茶餐厅,因为只有你一个四川啖啖面系叫做比较好食,所以我系食咗两碗嘅,但我想讲佢摆出嚟𠮶个sample点解都可以核突到咁嘅地步,反而实物真系好啲嘢饮真系
嘢饮真系够经典,柠檬茶全部冲定晒出嚟摆喺出边,啲冰融晒,仲要完全冇遮无掩,柠檬都就咁放出嚟,连盖都冇一个,今日系咩时代,喺呢个有疫情情况底下竟然可以将所有饮品咁开阳放晒出嚟
睇到呢度你都仲要去食嘅我就祝你好运啦