2019-06-21
今日向呢间翠华叫左个茶餐,有猪仔包,秋葵炒蛋,蕃茄汤鸡肉缧丝粉,同埋热柠水。秋葵炒蛋食得出无落盐,抵赞,想食咸d先由自己决定落几多调味料。猪仔包就不似预期既大细,黎到先知,个size同普通餐包甘大。再讲呀,餐牌上面,就向呢个茶餐果格印有$18蚊既炼奶猪仔包㖞,比食客一个错觉,猪仔包系甘既size。最后要讲既系重点,个鸡肉系好嫩滑既,不过,因为鸡肉痴埋一旧旧,将佢地打返散,其中一旧既心仲有红血色,好明显系唔够熟。搅到一边食,一边唔放心。讲完食物,讲服务同环境。服务麻麻,因为一入门口已经无人带位,都算。甘自己揾位。坐低左想叫野食,个男侍应好快应左一声,但无行过黎落单啰,要再等另一个侍应帮我落单。环境极奇恶劣,因为咁岩撞正洗冷气,先系嘈,再有一阵臭味,严重影响食欲,唔明点解要开店期间洗冷气。再留意埋餐厅既装修都系唔美观,唔明呢间系集团式经营既餐厅,点解都搅到甘。
讲完食物,讲服务同环境。