2020-01-17
呢日去到荃湾谂住食火锅放题, 去到荃湾打开openrice搜寻下附近嘅餐厅有咩火锅放题食, 见到呢间除咗火锅放题之外仲有串烧和炸物, 餐厅设有卡位和半卡位, 餐枱上算阔落, 有自助嘅菜区,酱料区 ,杂丸区和饮品区, 仲有朱古力喷泉。美国特选牛肉+ 日本鹿儿岛顶级黑豚我哋拣咗个$268嘅套餐, 套餐系包特选牛肉和顶级黑豚肉, 牛肉和豚肉嘅油花都几均匀, 牛肉食落口几滑, 有牛味, 豚肉相比起牛肉切嘅厚度较厚, 食落口嘅质地软淋, 豚肉嘅油花好甘香。店员有主动问需不需要加肉。呢度嘅汤底都做得唔多, 我哋嗌咗个麻辣汤底和猪骨汤底, 麻辣汤底都几足料, 辣同麻嘅程度做得几均匀。杂丸+鸡肉自助式拿杂丸有个好处就系每样可以试一粒,钟意食可以再拿。鸡肉既质数都唔错,渌耐咗都唔鞋。串烧+炸物呢度嘅串烧做得几精致, 可以选择三款调味,同埋烧嘅功夫都做得唔错, 整体上都几好味, 我哋仲叫多咗一轮。由于我哋都食到几饱, 所以炸物我哋叫咗少少试下, 呢度嘅炸物会跟松露沙律酱, 几有诚意, 呢度嘅炸物系用咗天妇罗嘅脆浆。
美国特选牛肉+ 日本鹿儿岛顶级黑豚
杂丸+鸡肉