2023-01-02
。紫菜肉松蛋卷 ($68) - 蛋卷软熟多汁,中间仲有少少半生熟,中间加入红萝卜丝及葱花,食落感觉更健康,加上紫菜及肉松食落更美味。。芝士岩浆炒饭 ($102) - 热熔的芝士和蛋液一起冧在炒饭边,炒饭有泡菜和五花肉,衬住个铁板仲热辣辣捞埋啲蛋浆同芝士有拉丝嘅效果,感觉非常邪恶。。猪肉泡菜汤 ($62) - 猪肉泡菜汤有好多猪腩肉,豆腐使用嫩豆腐,食落滑溜,个汤唔会好辣,仲会有啲蔬菜嘅清甜味。。甜辣芝士年糕 ($58) - 甜辣芝士年糕除了软糯的年糕外,仲有鱼糕,面头满满的芝士,带少辣偏甜,但个甜味有趣地会有阵红枣味,唔知点解会咁😂。铁板辣酱鸡 ($72) - 铁板炒辣鸡有好多蔬菜,仲见到好少有嘅木耳,鸡肉份量都不错,个酱甜甜地反而唔多觉辣。。另外附了三款小菜及一个跟餐的牛骨汤餐厅食物带韩风之又有点港式feel,价钱几低,以咁嘅价钱黎讲都不错,几岩一家大细一齐食。
。另外附了三款小菜及一个跟餐的牛骨汤