2021-07-13 114 浏览
Lunch time啲荃湾揾嘢食,揾到呢间食咖喱嘅餐厅。装修有日式西餐嘅感觉,入到去首先遇到殷勤嘅店员。净系环境同服务已经好加分。坐低之后店员见我行到身水身汗,就主动俾杯冰水我。哇,香港原来仲有态度咁好嘅小店。佢摆低餐牌,顺便介绍佢哋岀名嘅咖哩。咖喱有除咗牛肉鸡肉呢啲大路咖喱之外,仲有野菜咖喱。店员介绍咖喱汁加咗苹果蓉,食落令咖喱无咁浓味,正好适合我因为天气热唔想食太浓味食物嘅胃口。嚟到碟饭就系图入面咁,卖相系靓嘅,不过只系野菜又收成$108一份,令我好期待呢碟饭有几咁神奇。食落系好味嘅,不过咖喱偏辣,盖过咗期待中嘅苹果蓉味道。如果要食环境食服务,呢间绝对推介。如果想食有惊喜嘅日式咖喱,只可以话佢好食过超市买到同连锁店嘅日式咖喱,不过就未必有店员讲到咁惊喜喇。