2023-05-07
适逢今日星期五放假一天便约亲友到荃湾宝石大厦~雅高・33 来一个丰富的午餐!📌位置: 荃湾沙咀道宝石大厦地下21号🏩 环境介绍: 午餐时段已经见到人来人往幸运的我们有一张枱职员马上安排入座, 餐厅内有卡位亦有长枱,坐得够哂舒服!📜 餐牌介绍: 午餐都有好多选择亦都有商务套餐, 仲有追加小食,价钱仲好抵!两个午餐set包有: 餐汤🍵🍵+餐包🥖🍞+主莱🍝🍛+餐饮🥤🍹仲可以追加小食+两个烟三文鱼田园沙律🥗🥗 + 两只特色焗蚝🦪🦪+ 法式田螺焗薯蓉🐚🐚🥔🥔~ 呢个午餐真系特别丰富主菜・香煎加拿大西冷牛扒配黑椒汁意粉 $123 🍝西冷扒七成熟,肉质新鲜弹牙!下次要试下6成熟,我谂刚刚好!牛扒有肉味,再加黑椒汁更惹味! 意粉份量极多,软硬度适中!主菜・ 蒲烧原条鳗鱼饭 $80 🍛原条鳗鱼很新鲜,加上鳗鱼汁送白饭一流! 整碟饭配埋芝麻汁生菜更健康!小食:🥗 烟三文鱼田园沙律+💰💰20沙律份量大大碗,内有四五片烟三文鱼!沙律菜够新鲜,配埋芝麻酱汁冇得输!仲想 encore加多一个!小食: 🐚🥔法式田螺焗薯蓉+💰💰28呢个焗薯蓉冇得弹因为 上层铺满厚厚的芝士蓉, 田螺口感弹牙,拮起上嚟连埋焗好嘅芝士真系
📌位置: 荃湾沙咀道宝石大厦地下21号
主菜・香煎加拿大西冷牛扒配黑椒汁意粉 $123 🍝
主菜・ 蒲烧原条鳗鱼饭 $80 🍛
小食:🥗 烟三文鱼田园沙律+💰💰20
小食: 🐚🥔法式田螺焗薯蓉+💰💰28
呢个焗薯蓉冇得弹因为 上层铺满厚厚的芝士蓉, 田螺口感弹牙,拮起上嚟连埋焗好嘅芝士真系有拉丝的效果, 我至爱这种场面!抵到想继续食!
小食:🦪🦪 特式焗蚝两只+💰💰24
热辣辣的焗蚝最安全,因为熟透晒! 好鲜味及冇沙!
总括来说:雅高真是平、靓、正、抵食的! 如经过荃湾宝石大厦不妨入去试一试!🎈🎉🎈🎉🎈🎉🎈🎉🎈🎉🎈🎉🎈🎉🎈🎉🎈