泰Grill (享和街)

Thai Grill (Heung Wo Street)
2025-03-02 0 浏览
同朋友食食泰国野😆餐厅位于荃湾旺区,星期六嘅人流唔算多,环境算舒服同休闲,餐厅内装修同设计都有一种淡淡嘅泰国🇹🇭感觉。而今日星期六,设有假日餐单,可以配搭主食同饮品加小食。青木瓜沙律 🥗清新爽口,配上花生同虾米 🌿🥜酸辣调味适中,开胃无比 🍋🌶️🤩冬阴功海鲜金边粉酸辣浓郁嘅汤底配上柠檬叶嘅香味,未入口就已经食欲大增。而呢碗面配有丰富嘅海鲜配料,有花枝🦐大虾、青口、扇贝等等,海鲜吸收咗冬阴功香味同酸辣,增加咗海鲜鲜甜味道,令人食欲大开。而成个调味酸辣到适中,唔会感受到好浓烈辛辣味,适合想品尝食物鲜甜嘅人士!蛋包虎虾炒金边粉 🍤🥚虎虾鲜甜配上香滑蛋包 😋🍳炒金边粉味道丰富,口感嫩滑 🥢小食 🦐🍤炸虾饼:外脆内嫩,好味无比 🍤饮品龙眼冰:清凉解暑,甜而不腻 蛇皮果特饮:独特风味,令人惊喜 🍹饭后甜品 芒果糯米饭🥭🍚一般芒果糯米饭都是芒果加糯米为主,而呢间芒果糯米饭配有紫米、糯米,再配香浓嘅椰奶配上鲜甜芒果,整个配搭都好丰富,视觉上一黑一白配搭好吸引。味道上,芒果配以紫米、糯米软糯易入口,甜而不腻,适合食完酸辣嘅金边粉后,作为解腻之用👍

青木瓜沙律 🥗
清新爽口,配上花生同虾米 🌿🥜
酸辣调味适中,开胃无比 🍋🌶️

🤩
冬阴功海鲜金边粉

蛋包虎虾炒金边粉 🍤🥚
虎虾鲜甜配上香滑蛋包 😋🍳
炒金边粉味道丰富,口感嫩滑 🥢

小食 🦐🍤
炸虾饼:外脆内嫩,好味无比 🍤

饮品
龙眼冰:清凉解暑,甜而不腻
蛇皮果特饮:独特风味,令人惊喜 🍹

饭后甜品 芒果糯米饭🥭🍚