2024-08-06
呢晚嚟咗呢间喺荃湾如心广场嘅星马餐厅 餐厅嘅装修好有特色 好似一秒去咗新加坡嘅牛车水咁😎菠萝虾头膏海鲜炒珍珠饭虽然个样望落平平无奇 但系食落口海鲜嘅香味非常浓郁 入面有虾仁 蚬肉 鱿鱼 翠玉瓜 菠萝🍍 材料丰富 份量充足 啲米仲要系珍珠米添呀 口感特别煎封海鲈鱼呢个系晚市套餐嘅其中一款🐟 亦都系比较受欢迎嘅一款 听到隔篱枱话已经冇得嗌呢一条鱼喇 呢条海鲈鱼size都几大 而且卖相好吸引🫢 炸粉唔算好厚 入面嘅鱼肉都几嫩滑 连啲鱼骨都炸到好酥脆 配埋香喷喷嘅珍珠米🍚 又饱肚 又丰富芝麻虾多士呢一个小食都几抵食 虾多士同坊间嘅虾多士有啲分别🍤 底下嘅面包并唔系薄身嘅方包 而系较厚身嘅法包🥖 上面嘅虾胶好弹牙 整件虾多士 炸完好香脆 又唔会好淋油 一份仲有五件咁大件嘅添啊饮品马来西亚拉茶 因为印象中马来西亚嘅奶茶系比较甜㗎 所以我哋今次嗌咗少甜🫖 味道就比较适合我哋啦 亦都好有奶香味 另一杯嗌咗百香果绿茶 呢杯酸酸甜甜 几开胃🍵餐厅有唔少套餐优惠 价钱几亲民 几抵食 所以都见到好多街坊嚟帮衬💛
菠萝虾头膏海鲜炒珍珠饭
煎封海鲈鱼