2017-11-30
上星期五放工想去松一松,约埋男友一齐去左公司附近呢间秘我大概7点左右到,当时门口已经有人排紧队,咁我都当然快快手去攞张飞,店员都好有礼貌,有提示埋如果过左5张飞就冇得补位,现场一齐等紧位前面有4-5张,后来既都有3-4张因为太多人等,小妹唔好意思影下个门口比大家睇,因为系门前等位既人都有啲散落但见到有人系门外影男神profile pic,门面唔算宽阔,但日本味浓。入去前小妹已经睇定食咩,因为已经肚饿,终于终于等左大半个钟可以入去啦入到去果然系实力小店,唔大间座位唔多,基本都要搭座,不过佢多数系二人合为四人枱,搭座都可分做二人对座登登登登ʕ •ᴥ•ʔ 主菜来了一个吉烈牛定食,98蚊单点+38转定食一份已经够晒饱,男生份量系刚好,而且店员送餐后会教你用牛肉既油脂涂均热石,相当细心照顾埋未食过吉烈牛既人好味过系韩国食,但稍微逊色于系日本当地食可见肉质系鲜嫩既,但就油脂分布唔够均匀,吉烈层比较易甩下,但整体味道唔错,仍然有足够既牛肉味,岩晒好似小妹一样钟意食牛既牛魔王生熟程度任君选择,小妹建议每面烧10秒其实食左头先既定食已经够晒饱,但因为口痕既缘故,一见到芝心既时候早就落左单,所以试埋佢个芝
登登登登ʕ •ᴥ•ʔ 主菜来了
一个吉烈牛定食,98蚊单点+38转定食
好味过系韩国食,但稍微逊色于系日本当地食
生熟程度任君选择,小妹建议每面烧10秒
其实食左头先既定食已经够晒饱,但因为口痕既缘故,一见到芝心既时候早就落左单,所以试埋佢个芝心一口鸡球,佢里面确实系有芝心,不过唔系可以拉丝个种,比较似系车打芝士偏橙色既芝士酱呢款小食okay,但唔系小妹既偏好
食野唔少得都会叫埋饮品,呢两枝小妹十分推介唔会太甜,又香果味,佢唔算系爆气既汽水系我既选择,咁你呢?得闲就去试下啦
今日挂住食忘记左影餐牌比大家睇,其实佢仲有吉烈猪,热石烧黑松露牛,但我同男友都系为左黎初尝佢既吉烈牛,所以简左一样既野,埋单400蚊内小妹会再黎帮衬,想食晚餐既朋友们可以早啲到,齐人先可以入座架